Social business: een betrokken, transparante en flexibele organisatie

Wat zijn de voordelen van een social business?

Wat zijn de voordelen van een social business?

Steeds meer managers gaan het nut zien van social business implementatie initiatieven in het bedrijfsproces. Sociale tools geven werknemers de mogelijkheid om nieuwe content en expertise op een nieuwe manier in te zetten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan, online communities en meetings, het delen van documenten, instant messaging en het managen van activiteiten. Managers geven aan dat werkzaamheden sneller en effectiever uitgevoerd kunnen worden dankzij samenwerkingstools.

Wat zijn de voordelen?

Een social business omarmt netwerken van medewerkers om het bedrijf mee te verrijken. Door gebruik te maken van social tools is het makkelijker om contact te leggen met mensen in de hele organisatie. Deze gebundelde krachten kunnen onder andere ingezet worden om:

  • Klantrelaties te versterken
  • De operationele effectiviteit te verhogen
  • De workforce te optimaliseren

De drie kenmerken van een social business

Een social business heeft drie belangrijke kenmerken. De organisatie is betrokken, werknemers kunnen veilig netwerken met collega’s waarmee ze ideeën, informatie en kennis kunnen delen. De organisatie is transparant, werknemers werken in een beveiligde omgeving die traditionele bedrijfsgrenzen overstijgt. De organisatie is flexibel, door real-time inzichten die innovatie en gedegen beslissingen bevorderen.

Uw organisatie transformeren naar een social business

Voor de transformatie naar een social business moet u overstappen naar de cloud, maar u wilt geen grote investeringen doen. Hoe kunt u dit realiseren? Lees in deze whitepaper meer over de mogelijkheden van social business en hoe dit kan helpen om de IT-kosten en de complexiteit te verlagen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Social CollaborationMobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Social Collaboration :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder

Social Collaboration :  SharePoint analytics haalt meer waarde uit uw bedrijfsgegevens

Het gebruik van internet is de laatste jaren verschoven van nieuws delen en informatie zoeken, naar steeds meer online doen met handige applicaties en tools. Het aantal handige online applicaties en tools groeit en mensen doen steeds meer online. Die trend zet zich op de werkvloer ook voort. Veel organisaties werken met SharePoint 2016. De redenen waarom zij kiezen voor deze oplossing zijn onder andere de herkenbare User Interface en de volledige integratie met Microsoft Office Suite. Maar wist u ook dat SharePoint 2016 handige analytische tools biedt? Lees hier de 10 redenen om te kiezen voor SharePoint 2016.

Lees verder

Mobiliteit :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder

Mobiliteit :  Moderne werkplek zorgt in 4 stappen voor meer productiviteit

Een moderne, digitale werkplek is dé garantie voor een productievere organisatie tegen lagere kosten. Maar hoe ziet deze werkplek eruit en hoe zorgt u ervoor dat deze aansluit bij uw werknemers? In de whitepaper leest u waar een werkplek aan moet voldoen en hoe u deze stap voor stap inricht. Doe uzelf en uw collega’s een plezier en lees snel verder.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.