Social Business patronen met succes toegepast

Hoe worden organisaties een Social Business?

Hoe worden organisaties een Social Business?

Organisaties maken steeds meer veranderingen mee. Steeds meer organisaties hebben er moeite mee om de verschillende macro-economische trends te volgen. Gelukkig zijn er ook trends en mogelijkheden op technologische en zakelijk gebied. Deze trends kunnen organisaties helpen om zich aan de macro-economische veranderingen aan te passen en hun voordeel mee te doen. Zeker door Social Media, cloud en mobiele apparaten met elkaar de combineren, kunnen organisaties innovaties sneller ontwikkelen en doorvoeren. Daarnaast kan de klant beter begrepen en bediend worden en het personeel beter betrokken.

Hoe kunnen organisaties gebruik maken van werkwijzen en mogelijkheden op het gebied van Social Business? Hoe kan een organisatie zichzelf transformeren, concurrentievoordeel behalen en nieuwe bedrijfswaarde creëren? Deze whitepaper gaat in op alle bovengenoemde aspecten.

Social Business Patterns
Wat zijn Social Business Patterns? Social Business Patterns zijn te vergelijken met bedrijfsstromen. Ze vertegenwoordigen een herhaalbare, getoetste set waardecreërende activiteiten. Veel organisaties beginnen met één pattern te implementeren. Echter is het rendabeler om in verloop van tijd meerdere patterns te implementeren.

De 6 patterns die in deze whitepaper beschreven staan zijn:

 1. Expertise vinden
  Toegevoegde waarde: De beste middelen met elkaar verbinden om effectief aan de klantbehoeften te voldoen.
 1. Inzicht krijgen in wat er bij de klant leeft
  Toegevoegde waarde: Belangrijke klantbeïnvloeders vaststellen en gebruiken om marketingactiviteiten efficiënter te maken.
 1. Kennisdeling verbeteren
  Toegevoegde waarde: Innovatie verhogen via een breder bereik van ideeën
 1. Wervings- en inwerkprocedures verbeteren
  Toegevoegde waarde: Gezamenlijk de juiste kandidaat voor de juiste functie vinden
 1. Fusies en overnames beheren
  Toegevoegde waarde: Het algehele slagingspercentage van fusie- en overnameactiviteiten verhogen.
 1. Veiligheid op de werkvloer creëren en verbeteren
  Toegevoegde waarde:  De communicatie van nieuwe of gewijzigde veiligheidsregels- en procedures versnellen.

De whitepaper
Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper over Social Business Patterns. In de whitepaper staan alle 6 de Social Business Patterns uitgebreid beschreven in zakelijke uitdagingen, aanbevolen acties, aangetoonde voordelen en ervaringen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom HNW AlgemeenSocial CollaborationMobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

HNW Algemeen :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder

HNW Algemeen :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder

Social Collaboration :  SharePoint analytics haalt meer waarde uit uw bedrijfsgegevens

Het gebruik van internet is de laatste jaren verschoven van nieuws delen en informatie zoeken, naar steeds meer online doen met handige applicaties en tools. Het aantal handige online applicaties en tools groeit en mensen doen steeds meer online. Die trend zet zich op de werkvloer ook voort. Veel organisaties werken met SharePoint 2016. De redenen waarom zij kiezen voor deze oplossing zijn onder andere de herkenbare User Interface en de volledige integratie met Microsoft Office Suite. Maar wist u ook dat SharePoint 2016 handige analytische tools biedt? Lees hier de 10 redenen om te kiezen voor SharePoint 2016.

Lees verder

Mobiliteit :  Moderne werkplek zorgt in 4 stappen voor meer productiviteit

Een moderne, digitale werkplek is dé garantie voor een productievere organisatie tegen lagere kosten. Maar hoe ziet deze werkplek eruit en hoe zorgt u ervoor dat deze aansluit bij uw werknemers? In de whitepaper leest u waar een werkplek aan moet voldoen en hoe u deze stap voor stap inricht. Doe uzelf en uw collega’s een plezier en lees snel verder.

Lees verder

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.