Stap over van traditionele naar moderne security

Security in de cloud vereist nieuwe mindset

Gepubliceerd: 06-11-2019 | Whitepaper | Stap over van traditionele naar moderne security

Weet je nog, jaren geleden kreeg iedere medewerker de allernieuwste virusscanner op de laptop of PC. Een firewall zorgde ervoor dat geen verdachte bijlage meer het bedrijfsnetwerk binnenkwam. Was een computer toch besmet, dan werd die snel in quarantaine gezet voordat data op de netwerkschijven aangetast werden. Nu werken we met CRM en ERP in de cloud en delen we gegevens in online spreadsheets. Past de traditionele visie op veiligheid en security bij deze moderne werkwijze? In deze whitepaper maak je kennis met moderne cloud security.

Goede cloud security start bij het design

De beveiliging van een cloudomgeving is pas effectief wanneer het vanaf het design is geïntegreerd. Veiligheid is niet langer een punt wat we helemaal aan het eind van de rit oppakken, het is secure-by-design. Goede cloud security pas je daarom toe in 5 lagen van jouw omgeving. Wij delen alvast op hoofdlijnen de eerste 3 lagen van goede cloud security:

  1. Identiteit: Dit zijn alle maatregelen die ervoor zorgen dat jij zeker weet dat je de juiste gebruiker voor je hebt. Dit doe je niet door de inlogprocedure complexer te maken, de gebruiker mag geen hinder ondervinden van jouw betere beveiliging. Een belangrijke toepassing hierin is inloggen zonder wachtwoorden.
  2. Endpoints & devices: Devices en omgevingen die in verbinding staan met de cloud worden beveiligd met behulp van machine learning-modellen die op de achtergrond een oogje in het zeil houden.
  3. Applicaties: Maatregelen die privé en zakelijke applicaties scheiden, maar ook maatregelen die gebruikers speciale rechten toekennen op basis van hun locatie. Zo kan een HR-medewerker wel bij privacygevoelige informatie wanneer men inlogt binnen de landsgrenzen, maar niet vanuit het buitenland.

Wil je weten welke 2 andere lagen je niet over het hoofd mag zien in een modern beveiligingsbeleid? Of ben je benieuwd welke 3 stappen leiden naar een succesvolle cloud security strategie? Ga dan aan de slag met de informatie uit deze whitepaper en geef jouw securitybeleid een (cloud)update.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

InSpark

InSpark innoveert en transformeert organisaties. En optimaliseert werkplekken en processen. Full service en full force. Van strategie tot beheer. Zodat jouw medewerkers en klanten het maximale uit technologie halen. Voor snellere impact en duurzaam resultaat. Vandaag, morgen en in de toekomst.

Profiel InSpark ›
 
 

Downloaden: Stap over van traditionele naar moderne security

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.