Stappenplan "Onderneming kopen"

Het kopen van een onderneming

Het kopen van een onderneming

Een onderneming is een complex geheel van mensen, middelen, goederen- en geldstromen. Dit geheel moet in kaart worden gebracht, om te weten wat er precies gekocht wordt. Daarnaast koopt men toekomstige risico's en rendementen, die moeten worden ingeschat. Om succesvol een bedrijf te kopen is dan ook specifieke kennis en ervaring nodig.

In de professionele overnamemarkt wordt de verkoop van een bedrijf meestal volgens een vooraf vastgestelde procedure uitgevoerd. Afhankelijk van de situatie en de tegenpartij wordt vooraf een passende tactiek bepaald. Het aankoopproces neemt gemiddeld 3 tot 6 maanden in beslag. Het is een intensief proces, dat veelal naast het 'gewone werk' moet worden uitgevoerd. Naast specifieke kennis en ervaring is er dan ook simpelweg extra mankracht nodig om zo'n proces succesvol af te ronden.

Klik op de knop 'download' om toegang te krijgen tot een speciale pagina waar verschillende informatie is te vinden over het kopen van ondernemingen, zoals whitepapers en stappenplannen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Lingedael Groep B.V.

Lingedael Corporate Finance is gespecialiseerd in het arrangeren van de aan- en verkoop van ondernemingen (o.a. management buy-outs) en bedrijfsfinancieringen.

Profiel Lingedael Groep B.V. ›
 
 

Download artikel

Stappenplan "Onderneming kopen"

Aantal FTE*:

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.