Stappenplan voor uw contentmarketing-strategie

Vergroot uw zichtbaarheid met deze 11 stappen

Vergroot uw zichtbaarheid met deze 11 stappen

Contentmarketing is broodnodig in het huidige informatietijdperk, waarin klanten zelf wel op zoek gaan naar informatie en nieuwe producten. Organisaties moeten goed hun best doen om relevante content te matchen met de juiste klant. Dus heeft u een goede contentmarketing-strategie nodig.

Contentmarketing-strategie stap voor stap

Maar waar begint u als u een succesvolle contentmarketing-strategie wil opzetten? Elke organisatie steekt natuurlijk anders in elkaar, maar om succesvol nieuwe klanten aan u te binden doorloopt ook uw organisatie een aantal stappen. Hier sommen we er alvast 5 op:

  1. Definieer uw doelstelling: wat wilt u bereiken?
  2. Benoem uw doelgroep: wie wilt u bereiken?
  3. Onderzoek de informatiebehoefte: waar heeft uw doelgroep, met betrekking tot uw vakgebied, behoefte aan? Welke business issues spelen er bij uw doelgroep?
  4. Definieer uw expertisegebied, inventariseer de in huis zijnde kennis en beschikbare content: wat ligt al ‘op de plank’ en heeft potentie voor hergebruik en wat kunt u creëren.
  5. Vergelijk de informatiebehoefte van uw doelgroep met het aanbod waartoe u in staat bent. Benoem die gebieden waar u op in kunt spelen met uw expertise.

Sweet spots

In deze whitepaper wordt ook ingegaan op de ‘sweet spots’ waarmee u aansluit op de interesse van uw doelgroep. Verder wordt u uitgelegd hoe u een marketingkalender kunt maken waarin thema’s, evenementen en productreleases aan te pas komen. Doorloop de in totaal 11 stappen in dit stappenplan en ga aan de slag met uw eigen contentmarketing-campagne.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Online Marketing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Marketing :  Ketenintegratie vervaagt grenzen in de retail

Steeds meer bedrijven in de retail kiezen voor een gecombineerde aanpak. Zo verkopen fabrikanten via merkwinkels of webshops rechtstreeks aan consumenten. Dit heeft uiteraard grote gevolgen voor het verdienmodel, de processen en de IT-infrastructuur. Lees in deze whitepaper meer over deze vorm van ketenintegratie en ontdek hoe groot de invloed is op je bedrijfsvoering.

Lees verder

Online Marketing :  4 distributie-tips voor succes

Amazon is niet alleen de online winkel voor consumenten, ook de B2B-markt heeft het voor een groot gedeelte in handen. Wat is de succesformule van dit alles-in-één bedrijf? Distributeurs kunnen door de kunst af te kijken en tegelijk hun eigen koers te voeren de concurrentie aftroeven. Hoe? Dat lees je hier.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.