Starten met Internet of Things

Maak jouw wereld meetbaar en voorspelbaar

Maak jouw wereld meetbaar en voorspelbaar

Een machine op de werkvloer geeft zelf aan wanneer een onderdeel toe is aan vervanging. Handig, zo voorkom je namelijk dat de productie stopgezet wordt en dat bespaart bedrijven een hoop geld en ellende. De technologie die dit mogelijk maakt? Dat is Internet of Things. Door apparaten te verbinden met het internet, deze data te verzamelen en analyseren kom je tot inzichten die je eerder niet had. Je krijgt inzicht in de prestaties van apparaten en bedrijfsprocessen en zet deze data in om uiteindelijk de onderneming naar een hoger niveau te tillen. Maar hoe ga je hiermee aan de slag? Dat lees je in deze whitepaper.

De basis van elke IoT-oplossing

Wat is nu precies IoT en wat zijn de elementen die zorgen voor een stevig fundament? Een IoT-project bestaat altijd uit de volgende onderdelen:

  1. Machine: met IoT draait het om data die je inzicht geven in de optimalisatie van ‘dingen’. Denk hierbij aan producten zoals smartwatches maar ook aan machines in de fabriekshallen verspreid over meerdere vestigingen. De data uit deze machines vertelt je hoe het er echt voor staat.
  2. Cloudplatform: het is voor ondernemers een behoorlijke uitdaging om alle data uit verschillende apparaten en van verschillende locaties samen te brengen op één centrale plek. Een cloud platform biedt hierin de oplossing. Hier breng je verschillende IoT-services zoals data-analyse, systeemintegratie en monitoring samen.
  3. Edge: Omdat niet iedere machine uit jouw organisatie data naar één centraal platform kan sturen, is de edge een belangrijk onderdeel van IoT-oplossingen. De edge, of tussencomponent, zorgt voor een verbinding tussen jouw machines en de cloud.

IoT-volwassenheidsmodel en 7 gouden tips

Wil je weten hoe je nu concreet aan de slag gaat met IoT in jouw organisatie? Dan helpen de stappen van het IoT-volwassenheidsmodel je op weg. Maar ook de IoT-praktijcases en 7 gouden tips helpen je om inzicht te krijgen in de mogelijkheden, de uitdagingen en de uiteindelijke resultaten. Laat je niet voorbij hollen door jouw concurrenten en zet vandaag nog de eerste stappen richting IoT!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom InnovatieIT Architectuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie :  Waarom back-ups maken van jouw Office 365 data een goed idee is

Office 365 maakt samenwerken in één document kinderspel en medewerkers hebben ermee altijd en overal toegang tot alle Office-tools. En omdat alles in de cloud draait, valt er een grote beheerlast weg. Toch zijn er enkele zaken die jouw verantwoordelijkheid blijven, maar te vaak over het hoofd worden gezien. Back-ups maken van Office 365 is daar één van…

Lees verder

Innovatie :  De reis naar een datagedreven organisatie

Transformeren tot een datagedreven organisatie; met de algemene beschikbaarheid van kunstmatige intelligentie is het dichterbij dan ooit. Toch is het een behoorlijke uitdaging voor IT-afdelingen om deze transformatie optimaal te ondersteunen. Deze whitepaper laat zien wat er nodig is om dit voor elkaar te krijgen en geef inzicht in wat je moet doen als blijkt dat jouw organisatie er nog niet klaar voor is.

Lees verder

IT Architectuur :  In 8 stappen cybersecurity valkuilen herkennen en aanpakken

Je wil uiteraard niet dat jouw onderneming het slachtoffer wordt van een cyberaanval. Toch komt uit onderzoek naar voren dat het mkb te weinig aandacht besteedt aan het beveiligen van hun IT-infrastructuur. Hierdoor zijn ze vaak het slachtoffer van cyberaanvallen en datalekken. Deze whitepaper zet 8 valkuilen voor jouw organisatie op een rij en vertelt hoe je deze het beste kunt aanpakken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.