Starten met Internet of Things

Maak jouw wereld meetbaar en voorspelbaar

Maak jouw wereld meetbaar en voorspelbaar

Een machine op de werkvloer geeft zelf aan wanneer een onderdeel toe is aan vervanging. Handig, zo voorkom je namelijk dat de productie stopgezet wordt en dat bespaart bedrijven een hoop geld en ellende. De technologie die dit mogelijk maakt? Dat is Internet of Things. Door apparaten te verbinden met het internet, deze data te verzamelen en analyseren kom je tot inzichten die je eerder niet had. Je krijgt inzicht in de prestaties van apparaten en bedrijfsprocessen en zet deze data in om uiteindelijk de onderneming naar een hoger niveau te tillen. Maar hoe ga je hiermee aan de slag? Dat lees je in deze whitepaper.

De basis van elke IoT-oplossing

Wat is nu precies IoT en wat zijn de elementen die zorgen voor een stevig fundament? Een IoT-project bestaat altijd uit de volgende onderdelen:

  1. Machine: met IoT draait het om data die je inzicht geven in de optimalisatie van ‘dingen’. Denk hierbij aan producten zoals smartwatches maar ook aan machines in de fabriekshallen verspreid over meerdere vestigingen. De data uit deze machines vertelt je hoe het er echt voor staat.
  2. Cloudplatform: het is voor ondernemers een behoorlijke uitdaging om alle data uit verschillende apparaten en van verschillende locaties samen te brengen op één centrale plek. Een cloud platform biedt hierin de oplossing. Hier breng je verschillende IoT-services zoals data-analyse, systeemintegratie en monitoring samen.
  3. Edge: Omdat niet iedere machine uit jouw organisatie data naar één centraal platform kan sturen, is de edge een belangrijk onderdeel van IoT-oplossingen. De edge, of tussencomponent, zorgt voor een verbinding tussen jouw machines en de cloud.

IoT-volwassenheidsmodel en 7 gouden tips

Wil je weten hoe je nu concreet aan de slag gaat met IoT in jouw organisatie? Dan helpen de stappen van het IoT-volwassenheidsmodel je op weg. Maar ook de IoT-praktijcases en 7 gouden tips helpen je om inzicht te krijgen in de mogelijkheden, de uitdagingen en de uiteindelijke resultaten. Laat je niet voorbij hollen door jouw concurrenten en zet vandaag nog de eerste stappen richting IoT!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Codit

ICT-dienstverlener Codit is gespecialiseerd in de integratie van bedrijfsapplicaties, wat de ruggengraat vormt van de huidige digitale transformatie.

Profiel Codit ›
 
 

Downloaden: Starten met Internet of Things

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.