Starten met Internet of Things

Maak jouw wereld meetbaar en voorspelbaar

Maak jouw wereld meetbaar en voorspelbaar

Een machine op de werkvloer geeft zelf aan wanneer een onderdeel toe is aan vervanging. Handig, zo voorkom je namelijk dat de productie stopgezet wordt en dat bespaart bedrijven een hoop geld en ellende. De technologie die dit mogelijk maakt? Dat is Internet of Things. Door apparaten te verbinden met het internet, deze data te verzamelen en analyseren kom je tot inzichten die je eerder niet had. Je krijgt inzicht in de prestaties van apparaten en bedrijfsprocessen en zet deze data in om uiteindelijk de onderneming naar een hoger niveau te tillen. Maar hoe ga je hiermee aan de slag? Dat lees je in deze whitepaper.

De basis van elke IoT-oplossing

Wat is nu precies IoT en wat zijn de elementen die zorgen voor een stevig fundament? Een IoT-project bestaat altijd uit de volgende onderdelen:

  1. Machine: met IoT draait het om data die je inzicht geven in de optimalisatie van ‘dingen’. Denk hierbij aan producten zoals smartwatches maar ook aan machines in de fabriekshallen verspreid over meerdere vestigingen. De data uit deze machines vertelt je hoe het er echt voor staat.
  2. Cloudplatform: het is voor ondernemers een behoorlijke uitdaging om alle data uit verschillende apparaten en van verschillende locaties samen te brengen op één centrale plek. Een cloud platform biedt hierin de oplossing. Hier breng je verschillende IoT-services zoals data-analyse, systeemintegratie en monitoring samen.
  3. Edge: Omdat niet iedere machine uit jouw organisatie data naar één centraal platform kan sturen, is de edge een belangrijk onderdeel van IoT-oplossingen. De edge, of tussencomponent, zorgt voor een verbinding tussen jouw machines en de cloud.

IoT-volwassenheidsmodel en 7 gouden tips

Wil je weten hoe je nu concreet aan de slag gaat met IoT in jouw organisatie? Dan helpen de stappen van het IoT-volwassenheidsmodel je op weg. Maar ook de IoT-praktijcases en 7 gouden tips helpen je om inzicht te krijgen in de mogelijkheden, de uitdagingen en de uiteindelijke resultaten. Laat je niet voorbij hollen door jouw concurrenten en zet vandaag nog de eerste stappen richting IoT!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom InnovatieIT Architectuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie :  Open source: delen en gebruiken

Veel populaire software is tegenwoordig open source. Een behoorlijk contrast met de dichtgetimmerde software van weleer. Waarom kiezen softwareontwikkelaars nu voor open source? Wat zijn de voordelen van open source en welke mindset hoort hierbij? Je leest het in dit laatste trendrapport uit de reeks Survival of the Smartest.

Lees verder

Innovatie :  Reken af met deze 7 data-struikelblokken

Een datagedreven organisatie; de stip aan de horizon voor ieder bedrijf. Maar voor middelgrote bedrijven is het in veel gevallen nog steeds een 'ver-van-mijn-bed-show'. Zij hebben namelijk geen data scientists in dienst en hebben geen dure BI-tools ter beschikking. Waar lopen middelgrote bedrijven tegenaan? Hoe dicht je de kloof met enterprises die wel volledig datagedreven werken? Dat lees je hier.

Lees verder

IT Architectuur :  In 8 stappen cybersecurity valkuilen herkennen en aanpakken

Je wil uiteraard niet dat jouw onderneming het slachtoffer wordt van een cyberaanval. Toch komt uit onderzoek naar voren dat het mkb te weinig aandacht besteedt aan het beveiligen van hun IT-infrastructuur. Hierdoor zijn ze vaak het slachtoffer van cyberaanvallen en datalekken. Deze whitepaper zet 8 valkuilen voor jouw organisatie op een rij en vertelt hoe je deze het beste kunt aanpakken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.