Strategie als basis voor Content Marketing

Succesvolle content marketing met communicatiestrategie

Succesvolle content marketing met communicatiestrategie

Bij succesvolle content marketing concepten speelt de organisatie met de eigen dienstverlening in op de behoefte vanuit de markt of doelgroep.  De boodschappen en verhalen binnen de content marketing activiteiten van de organisatie moeten wel consistent zijn met de missie, visie en strategie van de organisatie. Door op een authentieke manier relevante kennis, kunde en ervaring te delen, ontstaat vertrouwen en wordt de kans op succesvolle content marketing vergroot.

“Ik doe wat ik zeg en ik zeg wat ik doe.”
Vaak hebben organisaties de neiging om zaken mooier voor te stellen dan ze in werkelijkheid zijn. Dit terwijl mensen met mooiere verhalen dan de werkelijkheid vaak niet serieus worden genomen. Organisaties die een heldere visie op de markt hebben en hier ook naar handelen, communiceren niet alleen eenvoudiger, maar de boodschap zal ook meer in lijn liggen met het collectieve gedachtegoed en de activiteiten van de organisatie.

De 4 onderdelen van content marketing
De organisatiestrategie gebruiken als basis voor content marketing activiteiten vereist een andere manier van denken en werken. In plaats van campagnematig te denken in kortstondige acties moet er procesgericht gedacht worden in het beantwoorden van de behoefte. En dit in langer lopende campagnes of programma’s. Dit wordt het content marketing proces genoemd en bestaat uit vier onderdelen:

Content Marketing Strategie

  • Concept
  • Content
  • Communicatie
  • Conversie

Download de whitepaper
In deze whitepaper wordt uitgebreid beschreven hoe een strategie de basis vormt voor succesvolle content marketing. Daarbij wordt ook dieper ingegaan op het content marketing proces en de vier onderdelen van dit proces.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.