Strijd tegen vergrijzing op de werkvloer

Laat generaties succesvol samenwerken

Laat generaties succesvol samenwerken

Nederland vergrijst snel, de statistieken bewijzen het. De zorgsector komt onder druk te staan, jonge professionals maken zich zorgen over wat er overblijft van hun pensioenpotje en organisaties maken zich zorgen over de continuïteit op de werkvloer. Naar verwachting gaan 65-plussers in 2040 bijna 50% van de bevolking uitmaken. Het is dus niet vreemd dat organisaties zich zorgen maken over hun toekomst. Want hoe zorg je ervoor dat ook jongere generaties zich aan jouw organisatie binden én hoe laat je generaties optimaal samenwerken?

Jong en oud, samen op de werkvloer

Jonge professionals zijn dus onmisbaar om als organisatie relevant te blijven in de toekomst, maar een belangrijke rol is nu weggelegd voor de seniors. Het is belangrijk dat zij kennis en ervaring blijven delen met de jongere generaties, enkel op die manier is een organisatie klaar voor de toekomst. Een ideale werkvloer bestaat dus uit een mix van verschillende generaties die elkaar versterken en die van elkaar kunnen leren.

In 5 stappen generatie-proof!

Hoe kan een organisatie de vast waardes blijven koesteren en ervoor zorgen dat jong talent niet na 1 jaar er weer vandoor gaat? Deze 5 stappen worden in deze whitepaper verdiept:

  • Voorkom energieslurpers bij medewerkers
  • Zorg voor de juiste technologie
  • Breng Young en Senior Professionals samen
  • Topmanagement, toon lef!
  • Maak een persoonlijke connectie met Young Professionals

Teaser: Breng Young en Senior Professionals samen

Generatie-expert Aart Bontekoning kwam tot de verrassende conclusie dat net de jongste en oudste generatie op de werkvloer het prima met elkaar kunnen vinden. Jongeren zijn gek op technologische snufjes, maar zijn ook op zoek naar een persoonlijke connectie. Feedback van directe collega’s vinden ze waardevol en ze weten dat van de oudere generatie behoorlijk wat te leren valt. Bied hen dus de ruimte om samen te werken op een manier die het beste bij ze past.

Wapen tegen vergrijzing

Benieuwd geworden naar de andere 4 tips. Download Klaar voor de werknemer van vandaag én morgen en maak van jouw organisatie een fijne werkomgeving voor jong en ervaren!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom VisieInnovatieOrganisatiecultuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  Klaar voor innovatie dankzij deze 11 adviezen

Innovatie is de basis voor succes in de toekomst. In deze whitepaper verzamelen we 11 randvoorwaarden voor een betere en snellere innovatie. Van een open cultuur tot digitale hulpmiddelen, ze dragen bij aan het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten. Want zoals Steve Jobs zei” “Innovatie maakt het verschil tussen een leider en een volger.”

Lees verder

Visie :  AI aan de vooravond van een wereldwijde doorbraak

We zien steeds vaker bedrijven kunstmatige intelligentie inzetten om tot betere analyses te komen. Of ze willen de klanttevredenheid verhogen door AI in te zetten binnen hun customer service. Tijd om te kijken hoe het er in het vakgebied van kunstmatige intelligentie voor staat. Van best practices tot nieuwe inzichten, deze whitepaper zet het voor je op een rij.

Lees verder

Innovatie :  Nieuwe software? Persona’s helpen je op weg

Wil je dat iedereen aan de slag gaat met de nieuwe software? Dan is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de adoptie. Doe je dat niet, dan zullen medewerkers de nieuwe tools niet of onvoldoende gebruiken. Dat is zonde van de investering, maar gelukkig kan het ook anders. Lees hier hoe persona’s de adoptie van nieuwe software versnelt.

Lees verder

Organisatiecultuur :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.