Strijd tegen vergrijzing op de werkvloer

Laat generaties succesvol samenwerken

Gepubliceerd: 08-05-2018 | Whitepaper | Laat generaties succesvol samenwerken

Nederland vergrijst snel, de statistieken bewijzen het. De zorgsector komt onder druk te staan, jonge professionals maken zich zorgen over wat er overblijft van hun pensioenpotje en organisaties maken zich zorgen over de continuïteit op de werkvloer. Naar verwachting gaan 65-plussers in 2040 bijna 50% van de bevolking uitmaken. Het is dus niet vreemd dat organisaties zich zorgen maken over hun toekomst. Want hoe zorg je ervoor dat ook jongere generaties zich aan jouw organisatie binden én hoe laat je generaties optimaal samenwerken?

Jong en oud, samen op de werkvloer

Jonge professionals zijn dus onmisbaar om als organisatie relevant te blijven in de toekomst, maar een belangrijke rol is nu weggelegd voor de seniors. Het is belangrijk dat zij kennis en ervaring blijven delen met de jongere generaties, enkel op die manier is een organisatie klaar voor de toekomst. Een ideale werkvloer bestaat dus uit een mix van verschillende generaties die elkaar versterken en die van elkaar kunnen leren.

In 5 stappen generatie-proof!

Hoe kan een organisatie de vast waardes blijven koesteren en ervoor zorgen dat jong talent niet na 1 jaar er weer vandoor gaat? Deze 5 stappen worden in deze whitepaper verdiept:

  • Voorkom energieslurpers bij medewerkers
  • Zorg voor de juiste technologie
  • Breng Young en Senior Professionals samen
  • Topmanagement, toon lef!
  • Maak een persoonlijke connectie met Young Professionals

Teaser: Breng Young en Senior Professionals samen

Generatie-expert Aart Bontekoning kwam tot de verrassende conclusie dat net de jongste en oudste generatie op de werkvloer het prima met elkaar kunnen vinden. Jongeren zijn gek op technologische snufjes, maar zijn ook op zoek naar een persoonlijke connectie. Feedback van directe collega’s vinden ze waardevol en ze weten dat van de oudere generatie behoorlijk wat te leren valt. Bied hen dus de ruimte om samen te werken op een manier die het beste bij ze past.

Wapen tegen vergrijzing

Benieuwd geworden naar de andere 4 tips. Download Klaar voor de werknemer van vandaag én morgen en maak van jouw organisatie een fijne werkomgeving voor jong en ervaren!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

INTO

INTO helpt Ondernemend Nederland optimaal te profiteren van de digitale mogelijkheden van vandaag én morgen.

Profiel INTO ›
 
 

Downloaden: Strijd tegen vergrijzing op de werkvloer

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.