Strijd tegen vergrijzing op de werkvloer

Laat generaties succesvol samenwerken

Laat generaties succesvol samenwerken

Nederland vergrijst snel, de statistieken bewijzen het. De zorgsector komt onder druk te staan, jonge professionals maken zich zorgen over wat er overblijft van hun pensioenpotje en organisaties maken zich zorgen over de continuïteit op de werkvloer. Naar verwachting gaan 65-plussers in 2040 bijna 50% van de bevolking uitmaken. Het is dus niet vreemd dat organisaties zich zorgen maken over hun toekomst. Want hoe zorg je ervoor dat ook jongere generaties zich aan jouw organisatie binden én hoe laat je generaties optimaal samenwerken?

Jong en oud, samen op de werkvloer

Jonge professionals zijn dus onmisbaar om als organisatie relevant te blijven in de toekomst, maar een belangrijke rol is nu weggelegd voor de seniors. Het is belangrijk dat zij kennis en ervaring blijven delen met de jongere generaties, enkel op die manier is een organisatie klaar voor de toekomst. Een ideale werkvloer bestaat dus uit een mix van verschillende generaties die elkaar versterken en die van elkaar kunnen leren.

In 5 stappen generatie-proof!

Hoe kan een organisatie de vast waardes blijven koesteren en ervoor zorgen dat jong talent niet na 1 jaar er weer vandoor gaat? Deze 5 stappen worden in deze whitepaper verdiept:

  • Voorkom energieslurpers bij medewerkers
  • Zorg voor de juiste technologie
  • Breng Young en Senior Professionals samen
  • Topmanagement, toon lef!
  • Maak een persoonlijke connectie met Young Professionals

Teaser: Breng Young en Senior Professionals samen

Generatie-expert Aart Bontekoning kwam tot de verrassende conclusie dat net de jongste en oudste generatie op de werkvloer het prima met elkaar kunnen vinden. Jongeren zijn gek op technologische snufjes, maar zijn ook op zoek naar een persoonlijke connectie. Feedback van directe collega’s vinden ze waardevol en ze weten dat van de oudere generatie behoorlijk wat te leren valt. Bied hen dus de ruimte om samen te werken op een manier die het beste bij ze past.

Wapen tegen vergrijzing

Benieuwd geworden naar de andere 4 tips. Download Klaar voor de werknemer van vandaag én morgen en maak van jouw organisatie een fijne werkomgeving voor jong en ervaren!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom VisieInnovatieOrganisatiecultuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  Internet of Things: verhalen over missers en successen

IoT-projecten staan nog steeds op de to-do-lijst van veel organisaties. Sommigen onder ons zetten alvast de eerste voorzichtige stappen, anderen zijn nog op zoek naar het juiste moment om te starten. In welke fase je ook zit, het is altijd interessant om te kijken hoe het andere verging. In deze whitepaper vertellen 80 IT-professionals over hun missers en successen.

Lees verder

Visie :  Mobile first strategie zet de smartphone centraal

De smartphone is zowel privé als zakelijk niet meer weg te denken. Bij de meeste organisaties verschuift ook steeds meer de focus van de desktop naar de mobiele telefoon. Niet alleen medewerkers, maar ook klanten plukken de vruchten van het gebruik van de smartphone. Benieuwd naar de basiselementen door een succesvolle mobile first strategie? Lees dan snel verder.

Lees verder

Innovatie :  In 5 stappen beter gebruikmaken van Skype for Business

Samenwerken over de grenzen heen of thuiswerken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Nieuwe technologie zoals Skype for Business zorgt ervoor dat we altijd en overal net zo productief werken als op kantoor. Voorwaarde is wel dat iedereen de nieuwe software optimaal gebruikt. Zo niet, dan zal je investering niet lonen. Haal optimaal rendement uit je personeel en de software!

Lees verder

Organisatiecultuur :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.