Strijd tegen vergrijzing op de werkvloer

Laat generaties succesvol samenwerken

Laat generaties succesvol samenwerken

Nederland vergrijst snel, de statistieken bewijzen het. De zorgsector komt onder druk te staan, jonge professionals maken zich zorgen over wat er overblijft van hun pensioenpotje en organisaties maken zich zorgen over de continuïteit op de werkvloer. Naar verwachting gaan 65-plussers in 2040 bijna 50% van de bevolking uitmaken. Het is dus niet vreemd dat organisaties zich zorgen maken over hun toekomst. Want hoe zorg je ervoor dat ook jongere generaties zich aan jouw organisatie binden én hoe laat je generaties optimaal samenwerken?

Jong en oud, samen op de werkvloer

Jonge professionals zijn dus onmisbaar om als organisatie relevant te blijven in de toekomst, maar een belangrijke rol is nu weggelegd voor de seniors. Het is belangrijk dat zij kennis en ervaring blijven delen met de jongere generaties, enkel op die manier is een organisatie klaar voor de toekomst. Een ideale werkvloer bestaat dus uit een mix van verschillende generaties die elkaar versterken en die van elkaar kunnen leren.

In 5 stappen generatie-proof!

Hoe kan een organisatie de vast waardes blijven koesteren en ervoor zorgen dat jong talent niet na 1 jaar er weer vandoor gaat? Deze 5 stappen worden in deze whitepaper verdiept:

  • Voorkom energieslurpers bij medewerkers
  • Zorg voor de juiste technologie
  • Breng Young en Senior Professionals samen
  • Topmanagement, toon lef!
  • Maak een persoonlijke connectie met Young Professionals

Teaser: Breng Young en Senior Professionals samen

Generatie-expert Aart Bontekoning kwam tot de verrassende conclusie dat net de jongste en oudste generatie op de werkvloer het prima met elkaar kunnen vinden. Jongeren zijn gek op technologische snufjes, maar zijn ook op zoek naar een persoonlijke connectie. Feedback van directe collega’s vinden ze waardevol en ze weten dat van de oudere generatie behoorlijk wat te leren valt. Bied hen dus de ruimte om samen te werken op een manier die het beste bij ze past.

Wapen tegen vergrijzing

Benieuwd geworden naar de andere 4 tips. Download Klaar voor de werknemer van vandaag én morgen en maak van jouw organisatie een fijne werkomgeving voor jong en ervaren!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom VisieInnovatieOrganisatiecultuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  Hoe ziet informatiemanagement eruit in een virtuele wereld?

Welke invloed heeft de verregaande digitalisering van onze samenleving op informatiemanagement? Zo heeft de overheid niet langer het monopolie op informatie. De verwachtingen van de burgers over de positie en rol van de overheid en het bedrijfsleven veranderen. In dit e-boek ontdek je aan de hand van 3 hoofdstukken de verschillende visies van digitalisering van het werk, de mens en de samenleving.

Lees verder

Visie :  Klaar voor innovatie dankzij deze 11 adviezen

Innovatie is de basis voor succes in de toekomst. In deze whitepaper verzamelen we 11 randvoorwaarden voor een betere en snellere innovatie. Van een open cultuur tot digitale hulpmiddelen, ze dragen bij aan het ontwikkelen van nieuwe diensten en producten. Want zoals Steve Jobs zei” “Innovatie maakt het verschil tussen een leider en een volger.”

Lees verder

Innovatie :  De kracht van IT voor jouw onderneming

Een onderneming die succes wil in de toekomst doet er goed aan om kritisch te kijken naar zijn huidige IT-infrastructuur. Is de IT-afdeling klaar voor innovatie of zijn ze te veel tijd kwijt aan het draaiend houden van verouderde applicaties en servers? Een toekomstbestendige IT-omgeving is een must en deze gids helpt je op weg met het inrichten van zo’n moderne infrastructuur.

Lees verder

Innovatie :  Ook de financiële sector verhuist naar de cloud

De van oorsprong traditionele financiële sector is door jonge en innovatieve start-ups helemaal op zijn kop gezet. Deze FinTech-bedrijven zetten cloud-software en moderne IT optimaal in om zo hun klanten te bedienen. Moet de rest van de sector laten begaan? Zeker niet, iedereen kan voordeel halen uit een hybride cloud-landschap. Deze whitepaper laat zien hoe je dit aanpakt.

Lees verder

Organisatiecultuur :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.