Strubbelingen voorkomen door projectmatige aanpak

Stap 2: Opzetten Projectgroep

Stap 2: Opzetten Projectgroep

Sensus-methode biedt alle mogelijkheden voor onder andere certificering, efficiencyverbetering, het vergroten van de klantgerichtheid en het stimuleren van procesgericht denken binnen een organisatie. Bedrijfsmanagement speelt hierbij eveneens een belangrijke rol.

Bij het opzetten van een projectstructuur is het van belang om met een aantal zaken rekening te houden:

  • Visie met doelstellingen vastleggen
  • Project positioneren binnen de organisatie
  • Projectleider, -groep, -medewerkers aanwijzen
  • Afspraken maken over taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden
  • Opstellen en communiceren gefaseerd plan van aanpak

Strubbelingen in een later stadium van het project kunnen worden voorkomen door een aantal zaken bij de opzet van het project eenduidig vast te leggen. Ook in deze fase dienen weer een aantal valkuilen te worden geïdentificeerd.

Lees nu deel 2 uit de serie whitepapers van Sensus-methode waarin wordt uitgelegd hoe u op een goede manier een projectgroep kunt opzetten en welke valkuilen er zijn.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom KwaliteitmanagementBPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Uitgangspunten bij het bepalen van de visie

Processen beschrijven kan relatief eenvoudig zijn. Er moet worden gewaakt voor valkuilen die ontstaan doordat sommige dingen zeer vanzelfsprekend zijn geworden. Lees nu deel 1 uit de serie whitepapers waarin de drie uitgangspunten worden uitgelegd en met welke valkuilen de organisatie rekening dient te houden.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.