Summary results from the BI survey 10

Business Intelligence onderzoek naar producten en ervaringen

Business Intelligence onderzoek naar producten en ervaringen

Business Intelligence staat in dit onderzoek centraal. De BI survey 10 is een onafhankelijk onderzoek over de Business Intelligence markt en naar de diverse BI producten. Het onderzoek is gehouden onder 2964 bedrijven in 80 verschillende landen. In  het onderzoek komen onder andere de ervaringen van verschillende BI implementaties naar voren.

De resultaten
In dit onderzoek worden producten van MicroStrategy vergeleken met een selecte groep van aanbieders met soortgelijke producten. Een greep uit deze producten zijn: SAP BusinessObjects, IBM Cognos, Oracle OBIEE, Microsoft SSRS en SAP BW.

Het onderzoek is gesplitst in drie groepen:

  • Leverancier relaties
  • Bedrijfswaarde
  • Productgebruik

In de bovenstaande groepen komen de onderstaande onderdelen aan de orde:

  • Mobiliteit
  • Innovatie
  • Self Service
  • Kwaliteit en support
  • Leverancier ondersteuning
  • Schaalbaarheid
  • Product kwaliteit

Download geheel vrijblijvend de tiende editie van het Business Intelligence onderzoek. Het onderzoek gaat onder andere in op de bovenstaande punten. De data wordt ondersteund met grafieken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI TrendsBI ToolsMobile BI bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Business Intelligence :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Mobile BI :  BI-trends: een overzicht van 2017

De wereld verandert razendsnel door technologie en business trends. Dit komt door alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de personal computer, client/server computing en de evolutie van het internet. Dit heeft ook grote invloed op de manier waarop we omgaan met BI. In deze whitepaper staan we stil bij de belangrijkste BI-trends van 2017. Lees snel verder!

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.