Taking Big Data Beyond the Hype

Kies het big data-platform dat bij u past

Kies het big data-platform dat bij u past

Hoe zit het nu precies met big data? Deze overkoepelende term voor een set aan allerlei technieken zorgt nog wel eens voor verwarring. Zo wordt vaak gedacht big data te maken heeft met het open source big data framework Hadoop, waardoor veel mensen denken dat het alleen ingezet kan worden binnen organisaties die Hadoop gebruiken. Dat is absoluut niet het geval.

Het is belangrijk om goed te bepalen wat big data voor u kan betekenen en welk platform het beste bij uw bedrijfssituatie past. Het samenbrengen van (big) data en workloads op de best mogelijke platform(en) zorgt er voor dat zowel IT als de business hun doelen kunnen bereiken, door de levering van diepgaande business insights, snellere operationele processen en betere service in het algemeen.

Big data: definitie en strategie
In de kern gaat het bij big data om datasets die niet langer eenvoudig beheerd of geanalyseerd kunnen worden met traditionele of gebruikelijke datamanagement-toepassingen, -methoden en -infrastructuren. De gegevens kunnen gestructureerd of ongestructureerd zijn en al dan niet statisch. Maar uiteindelijk gaat het niet om een definitie, maar om een ‘big data’-strategie.

Bedrijven die vasthouden aan de traditionele opvattingen over het datalandschap en die weigeren om gebruik te maken van de beste hulpmiddelen zullen voor altijd blijven steken in de hype van big data in plaats van te kunnen profiteren van het vermogen om flexibel en concurrerender binnen hun markten te kunnen opereren.

Bepaal aan de hand van de whitepaper ‘Taking Big Data Beyond the Hype’ op welke manier big data voor een u een rol kan spelen. In de paper komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Veranderingen in het datamanagement-landschap
  • De eisen die komen kijken bij de selectie van een big data-platform
  • Informatie over het Hybride Data Ecosysteem

Download deze paper vandaag nog geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI TrendsSelf Service BIBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Business Intelligence :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Self Service BI :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

Business Analytics :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.