The 10 must-haves for secure enterprise mobility

10 must-haves voor veilige mobiliteit in de organisatie

10 must-haves voor veilige mobiliteit in de organisatie

De voordelen van mobiel werken in uw organisatie zijn evident: werknemers zijn tevredener en productiever als ze mobiel toegang hebben tot hun e-mail, apps en data op tablets en smartphones. Organisaties die oplossingen voor een mobiele manier van werken hebben omarmd, behalen concurrentievoordeel en omzetgroei. Maar de introductie van een mobiele werkstijl, brengt gelijk ook een belangrijk vraagstuk met zich mee, namelijk over veilig mobiel werken.

Er zijn drie belangrijke factoren die bijdragen aan de zorgen die bedrijven hebben met betrekking tot veilig mobiel werken:

  • Explosieve groei van mobiele devices en apps
  • Toename van mobiele toegang
  • Ongecontroleerd delen van data

Veilig mobiel werken gaat verder dan MDM of EMM
Veel bedrijven wenden zich tot mobile device management (MDM) oplossingen of enterprise mobility management (EMM) oplossingen. De hedendaagse uitdagingen op het gebied van beveiliging vragen echter om een nieuw, allesomvattend kader voor end to end beveiliging, met tools om de onderneming te monitoren, beheren en beschermen van devices tot data en van applicaties tot en met het netwerk.

Veiligheidseisen voor devices, apps, data en netwerk
Uit onderzoek blijkt dat beveiliging vaak een struikelblok vormt bij de introductie van een mobiele werkstijl. Reden genoeg om heel kritisch te zijn bij de beoordeling van enterprise mobility leveranciers. Dit document geeft u handvaten. En er wordt uitgebreid stilgestaan bij de uitdagingen en vereisten voor beveiliging van mobiele devices, apps en data en uw mobiele netwerk. Maar er zijn nog aanvullende overwegingen te maken als het gaat om enterprise mobility en beveiliging, en die komen in het laatste hoofdstuk aan bod. Denk bijvoorbeeld aan: verschillende security levels, niet-geïntegreerde mobility oplossingen, performance en schaalbaarheid.

Hoewel mobiel werken voordelen biedt voor gebruikers en organisaties, brengt het ook risico’s met zich mee. Deze whitepaper biedt een kader voor beveiliging van uw mobiele werkstijl en een handige checklist voor de evaluatie van enterprise mobility leveranciers. Lees meer over veilig mobiel werken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Het Nieuwe WerkenMobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Het Nieuwe Werken :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder

Mobiliteit :  Moderne werkplek zorgt in 4 stappen voor meer productiviteit

Een moderne, digitale werkplek is dé garantie voor een productievere organisatie tegen lagere kosten. Maar hoe ziet deze werkplek eruit en hoe zorgt u ervoor dat deze aansluit bij uw werknemers? In de whitepaper leest u waar een werkplek aan moet voldoen en hoe u deze stap voor stap inricht. Doe uzelf en uw collega’s een plezier en lees snel verder.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.