The commoditization of Sarbanes-Oxley compliance

Tien jaar Sarbanes-Oxley en de lessen die zijn geleerd

Tien jaar Sarbanes-Oxley en de lessen die zijn geleerd

Toen de Sarbanes-Oxley (SOx) wetgeving tien jaar geleden werd ingevoerd, was het voor organisaties een kostbare wetgeving om aan te voldoen. Doordat organisaties sindsdien efficiënter en routinematig te werk zijn gegaan, zijn de kosten steeds verder gedaald. Nu is de tijd aangebroken om een aantal vragen te stellen. Wat is er de afgelopen tien jaar gebeurd? En welke lessen zijn geleerd?

Deze whitepaper laat een overzicht zien van de weg die SOx heeft gevolgd vanaf invoering van de SOx-wetgeving in 2002, naar de plek die het vandaag de dag heeft binnen organisaties. Deze Engelstalige whitepaper bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  1. 2002-2005: Throwing money at the problem
  2. 2006-2007: SOX becomes entrenched
  3. 2008-2012: SOX compliance improves
  4. 2012 and beyond: How the lessons of the past can be used for SOX and GRC in the future

Download de volledige whitepaper ‘The commoditization of Sarbanes-Oxley compliance’ en lees verder over wat er allemaal is gebeurd in de tien jaar na invoering van de SOx-wetgeving en welke lessen er geleerd zijn.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Governance, Risk & ComplianceFinancieel Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Governance, Risk & Compliance :  6 Trends in Sales Performance Management

Implementatie van een Sales Performance Management system stelt verkooporganisaties in staat om op een consistente, transparante en inzichtelijke manier om te gaan met variabele beloningsystemen. In deze whitepaper worden de 6 belangrijkste trends in Sales Performance Management besproken die relevant zijn voor organisaties die de variabele bonussystemen willen optimaliseren.

Lees verder

Governance, Risk & Compliance :  What is governance? SharePoint 2013

Wanneer organisaties gebruik maken van duidelijke richtlijnen kunnen zij sterk profiteren van de krachtige tools van SharePoint 2013. Een goed Governance Plan is dan ook essentieel voor het succes van een SharePoint oplossing. Deze poster geeft een overzicht van de belangrijkste zaken waaraan gedacht moet worden bij Governance in SharePoint 2013.

Lees verder

Financieel Management :  Hoe blockchain de financiële dienstverlening verandert

Sinds de introductie van blockchain bekijkt de financiële sector hoe ze voordelen kunnen halen uit deze nieuwe technologie. Na jaren van onderzoek zijn we inmiddels aangekomen in de fase dat de technologie ook daadwerkelijk wordt ingezet in bedrijfsprocessen. Deze whitepaper beschrijft 5 toepassingen die volop in ontwikkeling zijn. Lees hoe blockchain de branche de komende jaren zal transformeren.

Lees verder

Financieel Management :  De rol van de accountant voor de toekomst

Wat is de toekomstige rol van de accountant? Luisteren en het stellen van de juiste vragen is zeker een belangrijke eigenschap die de accountant moet bezitten. Want concurreren op prijs is vandaag de dag niet meer genoeg. Lees in deze whitepaper meer over de kunst van luisteren en het stellen van de juiste vragen. Daarnaast gaat deze whitepaper uitgebreid in op een praktijkverhaal van Witlox Van den Boomen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.