The compelling returns from IBM Connections in support of social business

5 praktijkvoorbeelden van een Social Business

5 praktijkvoorbeelden van een Social Business

Nu is het moment om te beginnen met een transformatie naar een Social Business. Enkele voordelen van een social business zijn:

  • Productievere medewerkers
  • Versnelde innovatie
  • Intensere klantrelaties

Mensen maken een bedrijf succesvol. Mensen netwerken, delen ideeën en bouwen een vertrouwensband op. Een werknemer heeft een idee voor het stroomlijnen van de processen en vertelt dit aan zijn manager. De productontwikkelaar vraagt feedback van de klant en dit komt weer bij het ontwerpteam. Een klant is trouw aan het merk en koopt het product. Business relaties komen stap voor stap tot stand en dit is de basis voor verdere groei en winstgevendheid.

Deze whitepaper gaat dieper in op 5 projecten die bezig zijn met de implementatie van Social Software of tools. Hieronder worden 3 van de 5 projecten kort besproken:

Project 1: Een sociale terugverdientijd in de verkoop en klantenservice.
De organisatie: Een grote zorginstelling met een netwerk van een miljoen leden en meer dan 3000 medewerkers.
De uitdaging: Zorginstellingen worden steeds meer onderdruk gezet als het gaat om de klantvriendelijkheid, het verhogen van de productiviteit van de medewerkers en het verhogen van de lidmaatschappen. Het bereiken van deze resultaten is natuurlijk wel afhankelijk  van de effectiviteit van de processen en de IT voor de communicatie, samenwerking en kennismanagement.

Project 2: Versnelling van de wereldwijde Research en Development (R&D) in consumenten producten.
De organisatie: Een organisatie in consumenten producten. Meer dan 10000 medewerkers n de wereldwijde Research en development.
De uitdaging: De uitdaging bestaat uit drie onderdelen:

  1. Het verkorten van de ontwikkelingscirkel.
  2. Het optimaliseren van de workforce
  3. Het stimuleren van innovatie

Project 3: Het cultiveren van de personele middelen via sociale netwerken
De organisatie: Een elektriciteitsbedrijf met meer dan 10000 medewerkers.
De uitdaging: Het elektriciteitsbedrijf heeft als ideaal om in de toekomst slimmere en schonere energie te leveren.

Download geheel vrijblijvend de whitepaper over het transformeren naar een Social Business.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Social CollaborationMobiliteitSocial Media bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Social Collaboration :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder

Social Collaboration :  SharePoint analytics haalt meer waarde uit uw bedrijfsgegevens

Het gebruik van internet is de laatste jaren verschoven van nieuws delen en informatie zoeken, naar steeds meer online doen met handige applicaties en tools. Het aantal handige online applicaties en tools groeit en mensen doen steeds meer online. Die trend zet zich op de werkvloer ook voort. Veel organisaties werken met SharePoint 2016. De redenen waarom zij kiezen voor deze oplossing zijn onder andere de herkenbare User Interface en de volledige integratie met Microsoft Office Suite. Maar wist u ook dat SharePoint 2016 handige analytische tools biedt? Lees hier de 10 redenen om te kiezen voor SharePoint 2016.

Lees verder

Mobiliteit :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder

Mobiliteit :  Moderne werkplek zorgt in 4 stappen voor meer productiviteit

Een moderne, digitale werkplek is dé garantie voor een productievere organisatie tegen lagere kosten. Maar hoe ziet deze werkplek eruit en hoe zorgt u ervoor dat deze aansluit bij uw werknemers? In de whitepaper leest u waar een werkplek aan moet voldoen en hoe u deze stap voor stap inricht. Doe uzelf en uw collega’s een plezier en lees snel verder.

Lees verder

Social Media :  Campagne management en Social Media

Welke organisatie gebruikt tegenwoordig geen Social Media? Social Media is het nieuwe communiceren geworden. De interactie tussen klant en organisatie. Deze whitepaper gaat in op de inzet van Social Media in de organisatie. Verder gaat de whitepaper verder in op het opbouwen van een klantrelatie.

Lees verder

Social Media :  Social CRM wordt volwassen

Social CRM is een trend wat steeds meer begint te spelen bij organisaties. Door het toenemend gebruik van Social Media worden klanten steeds slimmer en daarmee voorbereid en georganiseerd. Social CRM geeft een bedrijf de strategie en middelen om beter in te spelen op de wensen van de klant. Lees alles over Social CRM in deze whitepaper waarin op elke specifiek onderdeel uitgebreid wordt behandeld.

Lees verder

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.