The evolving role of audit

De veranderende rol van audit

De veranderende rol van audit

De Interne Audit is het afgelopen decennium enorm veranderd. Dit komt met name door steeds veranderende wet- en regelgeving, maar daarnaast ook door technologische innovatie en vernieuwde normen en standaarden. Dit zorgt er niet alleen voor dat organisaties voor enorme uitdagingen staan, maar het biedt ook kansen voor nieuwe oplossingen. In deze whitepaper wordt de veranderende rol van audit uiteengezet en een beschrijving gegeven van een oplossing om aan alle uitdagingen te voldoen.

Weloverwogen beslissingen met auditing
Auditing speelt een grote rol in de wereld van wet- en regelgeving. Over het algemeen wilt een CEO, CFO of CIO direct inzicht in alle relevante prestatie- en risico-indicatoren. Wanneer er drempels worden overschreden, willen zij direct worden gewaarschuwd. Dit inzicht zorgt ervoor dat er snel weloverwogen beslissingen genomen en redundante beslissingen voorkomen kunnen worden. Hiermee wordt er op tijd en geld bespaard.

Daarnaast moet de organisatie in toenemende mate aan stakeholders bewijzen dat het ‘in controle’ is. Hierdoor is de relevante expertise van interne audit en de noodzaak voor kwaliteit steeds groter.

Inhoud whitepaper
Deze whitepaper gaat dieper in op de noodzaak van auditeren en met name de interne audit. In deze whitepaper komen de volgende onderwerpen in aparte hoofdstukken aan de orde:

  • Auditeren of adviseren?;
  • Heeft uw interne audit proces een technologische oplossing nodig?;
  • Evaluatie van de volwassenheid van de organisatie met betrekking tot de interne audit;
  • Auditing essentials;
  • BWise® Internal Audit.

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper over de steeds veranderende rol van audit, de uitdagingen waar organisatie voor staan en de GRC-oplossing die organisaties helpt deze uitdagingen het hoofd te bieden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Governance, Risk & ComplianceAuditInternal Audit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Governance, Risk & Compliance :  6 Trends in Sales Performance Management

Implementatie van een Sales Performance Management system stelt verkooporganisaties in staat om op een consistente, transparante en inzichtelijke manier om te gaan met variabele beloningsystemen. In deze whitepaper worden de 6 belangrijkste trends in Sales Performance Management besproken die relevant zijn voor organisaties die de variabele bonussystemen willen optimaliseren.

Lees verder

Governance, Risk & Compliance :  What is governance? SharePoint 2013

Wanneer organisaties gebruik maken van duidelijke richtlijnen kunnen zij sterk profiteren van de krachtige tools van SharePoint 2013. Een goed Governance Plan is dan ook essentieel voor het succes van een SharePoint oplossing. Deze poster geeft een overzicht van de belangrijkste zaken waaraan gedacht moet worden bij Governance in SharePoint 2013.

Lees verder

Audit :  Interne audit stappenplan

Een externe audit is in handen van een gecertificeerde organisatie. Een interne audit kunnen medewerkers van een organisatie zelf uitvoeren. Deze whitepaper geeft handvatten voor het uitvoeren van een interne audit. Daarnaast komen er aandachtspunten en valkuilen aan bod waar medewerkers bij een interne audit op moeten letten.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.