The Exponential rise of the dashboard

Dashboardapps met een dynamisch dashboard

Dashboardapps met een dynamisch dashboard

Statische dashboards, ook wel Executive Information Systems genoemd, laten verschillende bedrijfsindicatoren en rapporten zien in één scherm of op papier. Doordat statische dashboards vandaag de dag gebouwd zijn op een slechte fundering worden executives en organisaties beperkt bij het nemen van beslissingen op basis van statische dashboards.

Met dynamische dashboards worden tekortkomingen van statische dashboards en het groeiend aantal eisen van gebruikers ingewilligd. Met dynamische dashboards wordt inzicht in de business waarop beslissingen kunnen worden gebaseerd verwezenlijkt. Enkele eigenschappen van dynamische dashboards zijn:

  • De meest populaire rapporten en grafieken worden gecombineerd.
  • State-of-the-art data visualisatie en interactiviteit
  • Het bereik van dashboards wordt vergroot in het gehele data warehouse en het web
  • Leveren van meer inzicht in de business en voldoen aan de vraag van de gebruiker

Daarnaast bestaat er de verbeterde technologie van dynamische dashboards in de vorm van DashboardApps. Met dashboard applications wordt data voor operationele medewerkers toegankelijk.

Lees gratis de volledige whitepaper waarin DashboardApps uiteengezet wordt. Daarnaast worden de voordelen van DashboardApps, als extensie op dynamische dashboards, behandeld.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Business Intelligence :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.