De financiële consequenties van ERP Architecture

The Financial impact of ERP architecture

De financiële consequenties van ERP Architecture

Het aanschaffen van de juiste Enterprise Resource Planning-systemen (ERP) is een complex proces. Bij de uiteindelijke keuze moet met de belangen van verschillende partijen rekening worden gehouden: enerzijds natuurlijk de voorkeuren van de gebruikers, maar vergeet vooral ook niet de wensen van IT-beheer.

Vandaag de dag zijn ERP-systemen de ruggengraat van veel bedrijven geworden. Het is dus zaak om het juiste systeem te vinden dat perfect aansluit bij uw bedrijfsactiviteiten. De meeste bedrijven besteden in de praktijk maar betrekkelijk weinig tijd en geld aan dit proces, terwijl het op de lange termijn wel heel veel impact heeft.

IDC heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften van bedrijven als het om ERP-architectuur gaat. Daaruit blijkt onder meer dat die aansluiting van ERP-systeem op de bedrijfsactiviteiten in de meeste gevallen ver te zoeken is.

Als u bijvoorbeeld met uw bedrijf een systeem op basis van een licentiemodel hebt aangeschaft, dan hebt u jaarlijks met onderhoudskosten te maken, maar ook met operationele kosten van het datacenter. Schaft u een systeem aan op basis van een abonnementsmodel, dan wordt u weer met andere kosten geconfronteerd, zoals administratie- en hostingkosten. Maar het blijft niet bij deze kosten.

Aan de hand van het uitgebreide onderzoek van IDC komt u meer te weten over de financiële impact van de ERP-architectuur op uw bedrijfsvoering. Download vandaag nog geheel vrijblijvend het rapport ‘The Financial Impact of ERP Architecture on the Annual Cost of Business Change’.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom StrategieSoftware Selectie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Wat is de cloud nou precies?

De cloud garandeert een flexibele, goedkopere en toekomstgerichte toekomst voor alle bedrijven. Leuk en aardig, maar wat is de cloud precies? Dat leest u in dit grote e-book. Het behandelt de werking, de strategische voordelen en hoe u stap voor stap migreert. Daarbij worden de technische details allerminst geschuwd.

Lees verder

Software Selectie :  Communicatie op de werkvloer met Skype for Business

Skype for Business wordt door steeds meer bedrijven in gebruik genomen. Dit komt door de efficiëntie en het gemak dat deze communicatieoplossing te bieden heeft. Het is allemaal geïntegreerd in één duidelijke en intuïtieve oplossing. Lees verder voor meer informatie over de mogelijkheden en de implementatie van deze krachtige communicatieoplossing.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.