Thuiswerken: wat hebben we dit jaar geleerd?

Voordelen van structureel thuiswerken

Thuiswerken: wat hebben we dit jaar geleerd?

Weet je nog? Vorig jaar, toen een collega een paar dagen wilde thuiswerken wegens een zware verkoudheid? Dat werd niet door iedereen positief ontvangen. Gaat dat niet ten koste van de productiviteit? Is het geen excuus om ondertussen allerlei huishoudelijke klusjes op te knappen? Van structureel thuiswerken was bij de meeste bedrijven al helemaal geen sprake, zelfs niet bij de progressieve softwareontwikkelaars. Want software ontwikkelen dat doe je toch samen, in één team en op één locatie? Maar toen kwam COVID-19 en zaten we opeens allemaal thuis. En wat blijkt? Het gaat best prima…

Applaus voor de IT-afdeling

Wat vooral opviel de afgelopen maanden is hoe snel bedrijven erin slaagden om thuiswerken te faciliteren. Zo’n ingrijpend IT-traject neemt normaal maanden in beslag, en nu waren sommige bedrijven al enkele dagen na het aankondigen van de intelligentie lockdown volledig over naar 100% thuiswerken. Natuurlijk zijn er vervolgstappen om alles nog beter, veiliger en efficiënter in te richten, maar je vraagt je af waarom bedrijven zo lang hebben gewacht met het faciliteren van locatieonafhankelijk werken.

Succes thuiswerken valt of staat met goede online communicatie

In deze whitepaper vertelt Hans Peeters, sales director bij de internationale IT-dienstverlener E-ngineers, hoe zijn bedrijf en partners het afgelopen jaar ervaarden. Hij heeft het onder andere over:

  • Waar liepen bedrijven in de eerste fase van de intelligente lockdown tegenaan?
  • Welke voordelen brengt structureel thuiswerken bedrijven?
  • Welke tips hebben de developers van E-ngineers om online projectmanagement in goede banen te leiden
  • Is thuiswerken dé oplossing voor het wervingsprobleem van IT’ers?

Profiteer van het nieuwe normaal

Wil je meer weten over de toekomst van thuiswerken? Benieuwd waar volgens Hans kansen liggen voor softwareontwikkelaars? Download dan snel dit artikel en bekijk hoe jouw bedrijf kan profiteren van het nieuwe normaal.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

E-ngineers

Wij ontwerpen hedendaagse systemen en optimale IT-architecturen die speciaal zijn gemaakt om aan jouw behoeften en ambities te voldoen!

Profiel E-ngineers ›
 
 

Downloaden: Thuiswerken: wat hebben we dit jaar geleerd?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.