Top 10 Business Intelligence trends voor 2016

Business Intelligence top 10 ontwikkelingen voor de industrie

Business Intelligence top 10 ontwikkelingen voor de industrie

Business Intelligence bracht in 2015 veel grote veranderingen voor het bedrijfsleven. Steeds meer organisaties stelden hun data open voor werknemers. Daarnaast zagen steeds meer mensen in dat data belangrijk is voor het uitvoeren van werkzaamheden. Terwijl BI normen ontwikkelden, ontstond er op de werkvloer een culturele verandering. Deze verandering wordt niet alleen gedreven door nieuwe technologieën, maar ook door nieuwe technieken om nog meer waarde uit de data te halen.

Welke ontwikkelingen zijn interessant voor u? Deze whitepaper gaat dieper in op de voorspellingen van BI trends voor 2016.

Governance & self-service analytics worden beste vrienden

Veel organisaties zien governance en self-service analytics als natuurlijke vijanden. Hierdoor ontstaat er dan ook veel verbazing als governance en self-service analytics gaan samenwerken. Bedrijven komen er achter dat bij de juiste implementatie van data governance het kan helpen bij de cultuur van analytics en dichterbij de gebruikersbehoeften te komen.

Visuele analytics wordt een gemeenschappelijke taal

Data brengt een andere manier van communiceren in vergaderruimtes, in de media en social media. Organisaties visualiseren data om meer antwoorden te krijgen op vragen, het onthullen van inzichten en deze inzichten te delen binnen de organisatie.

De data productketen raakt gedemocratiseerd

Self-service analytics tools hebben de voorspellingen van organisaties voorgoed veranderd. In 2016 zullen mensen de kracht in data continuüm blijven zoeken, zeker omdat steeds meer mensen ermee werken.

Data integratie wordt spannend

In 2016 zullen er veel nieuwe spelers op het gebied van data-integratie komen. Met de komst van geavanceerde tools en de toevoeging van nieuwe databronnen, zullen bedrijven stoppen met het proberen om elke byte aan gegevens in dezelfde plaatst te verzamelen.

Geavanceerde analytics is niet langer alleen voor analisten

Niet-analisten in de organisatie worden steeds geavanceerder. Ze verwachten meer dan alleen een grafiek bovenop hun data. Niet-analisten willen dieper gaan en meer waardevolle analytics ervaringen.

Lees de volledige voorspellingen top 10 BI trends in de volledige whitepaper. Download deze whitepaper geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BI TrendsBI ToolsBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BI Trends :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

BI Trends :  Kenniscyclus: Next step in analytics

Data en analytics hebben de afgelopen jaren een enorme impact gehad op de dagelijkse gang van zaken in organisaties. Van het optimaliseren van klantrelaties tot efficiënter werken. Toch blijven veel mogelijkheden onbenut omdat data onvoldoende gecombineerd worden. In deze kenniscyclus leer je hoe je de volgende stap kunt zetten met analytics om het volledige potentieel te benutten.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.