Van Business Intelligence naar self-service analytics

Een nieuwe norm voor data analyse

Een nieuwe norm voor data analyse

De data revolutie is een feit. Slimme apparaten verzamelen steeds meer gegevens. Voor uw organisatie ligt hier goud voor het oprapen. Maar ruwe data kan ook verwarrend zijn. Wat kunt u hiermee? U werkt misschien al met een Business Intelligence (BI) tool om de juiste conclusies te trekken uit al deze informatie. Maar alleen hiermee redt u het niet. Om te transformeren naar een datagedreven organisatie, hebben medewerkers zelf toegang nodig tot gegevens en data analyse.

Bent u klaar voor de waarheid?

Nu we een steeds grotere stroom aan data voor onze kiezen krijgen, moeten we deze op een handige manier kunnen verwerken. Medewerkers hebben meer nodig dan alleen toegang. Zij moeten data kunnen visualiseren en analyseren om daar inzichten uit te trekken. Alleen op die manier kan de business sneller en efficiënter worden aangestuurd op basis van de waarheid en steeds minder puur op onderbuikgevoel.

Van Business Intelligence naar self-service analytics

Als u al een Business Intelligence oplossing gebruikt, waarom zou u dan overstappen? Tijden veranderen en uw omgeving verandert mee. De klant is veeleisender dan ooit, nieuwe technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op en er kan elk moment een nieuwe speler in de markt opduiken. Om snel inzicht te krijgen in de performance en medewerkers te faciliteren om snel de juiste business beslissingen te nemen, is self-service data analyse dé oplossing.

Voordelen van self-service analytics

Behalve de bovengenoemde flexibiliteit en wendbaarheid die het faciliteren van uw werknemers met self-service BI tools oplevert, profiteert uw organisatie van de volgende voordelen:

  1. Geen afhankelijkheid meer van alleen de IT-afdeling voor het uitdraaien van analyses en rapporten.
  2. Medewerkers nemen betere business beslissingen als ze zelf toegang hebben tot data.

In 5 stappen kan uw personeel zelf aan de slag met data analyse

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor self-service data analyse? Het whitepaper 5 steps to Self-Service Analytics that scales leest u hoe u deze aanpak in 5 simpele stappen kunt doorvoeren in uw organisatie. Hierin vindt u ook een link naar Gartner’s Magic Quadrant for Data Integration Tools, waarin verschillende analytics tools worden onderzocht.  

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Big data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Big data :  Word meesterverteller met datavisualisatie 2.0

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen binnen de datavisualisatie? Ontdek hier het verhaal van datavisualisatie en de revolutie die automated data storytelling zal ontketenen. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat data automatisch wordt voorzien van tekst. Zo wordt jouw data leesbaarder en ligt de kans op verkeerde interpretatie een stuk lager.

Lees verder

Big data :  Big data: laat je data voor je werken

De financiële sector heeft het niet makkelijk gehad het afgelopen decennium met de bankencrisis, strengere wetgeving en hoge klanteisen. Met de opkomst van big data groeit ook in de financiële sector het besef dat deze informatie helpt om het tij te keren. Download deze whitepaper en lees hoe banken hun data aan het werk zetten!

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.