Van hoge kosten naar hoge waarde met MDM

High Precision Matching is de kern van Master Data Management

High Precision Matching is de kern van Master Data Management

Ongeldige datawaarden in klantendatabases kosten organisaties geld. En meer geld dan in eerste instantie gedacht wordt. Vaak wordt er alleen gekeken naar de directe kosten, zoals het extra werk dat uit ongeldige datawaarden voortvloeit, omdat de klantdata handmatig over meerdere databases samengevoegd moet worden. Maar wanneer een gefrustreerde klant besluit over te stappen naar de concurrent vanwege slechte datakwaliteit of een ontbrekend centraal klantbeeld? Dan betekent dit verloren customer lifetime value en die kosten kunnen vele malen hoger zijn dan de verspilde kosten aan het extra werk.

Master Data Management zorgt ervoor dat bedrijven de beschikking hebben over een centraal klantbeeld en dat ze tegelijkertijd de wendbaarheid van bestaande applicaties kunnen verbeteren. Volgens de definitie van Gartner is Master Data Management meer dan alleen technologie:

"Een combinatie van technologie, processen en services voor een accuraat, snel en compleet beeld van de klant voor meerdere kanalen, lines of business, afdelingen en divisies, gebaseerd op klantdata afkomstig van meerdere bronnen en systemen.”

Master Data Management voor klantdata geeft bedrijven dus een duurzaam antwoord op de hoge kosten veroorzaakt door hun inaccurate en versnipperde databaseomgeving.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over Master Data Management ? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper “High Precision Matching is de kern van Master Data Management’ en lees meer over de Master Data Management-architectuur en hoe deze helpt hoge kosten om te zetten in hoge waarde.

 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.