Vendor risk management

De relatie met de leverancier beheren en monitoren

De relatie met de leverancier beheren en monitoren

Om een goede risicomanagementstrategie te ontwikkelen is kennis van zowel interne als externe risico’s nodig. De meeste organisaties leggen de focus alleen op interne risico’s wanneer het gaat om inzicht krijgen in mensen, processen en systemen. Er is echter genoeg reden voor organisaties om zich zorgen te maken over risicofactoren van buitenaf, bijvoorbeeld de relatie met leveranciers.

In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op een oplossing die bedrijven inzicht geeft in het beheer van de relatie met leveranciers. Zo worden risico’s die een negatieve invloed hebben op de dagelijkse bedrijfsvoering gemonitord. Daarnaast voert het specifieke risicoanalyses uit en kunnen Service Level Agreements gemonitord worden.

Vendor Risk Management Lifecycle
Met behulp van de Vendor Management Lifecycle kan een organisatie leveranciers evalueren en bepalen welke het beste aansluiten op de behoeften van de organisatie. De focus ligt op het beheren en monitoren van de relatie met de leveranciers. De Vendor Risk Management Lifecycle bestaat uit de volgende componenten:

  • Identificatie risico’s (voorafgaand aan selectie leverancier);
  • Beheren en behouden van actuele bedrijfsprofielen van leveranciers;
  • Uitvoeren van gerichte en doorlopende risicoanalyses;
  • Monitoren van Service Level Agreements;
  • Managen van off-boarding processen van leveranciers.

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper “Vendor Risk Management” en lees meer over hoe organisaties inzicht kunnen krijgen in de relatie met de leverancier en deze kunnen blijven beheren.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Governance, Risk & Compliance bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Governance, Risk & Compliance :  6 Trends in Sales Performance Management

Implementatie van een Sales Performance Management system stelt verkooporganisaties in staat om op een consistente, transparante en inzichtelijke manier om te gaan met variabele beloningsystemen. In deze whitepaper worden de 6 belangrijkste trends in Sales Performance Management besproken die relevant zijn voor organisaties die de variabele bonussystemen willen optimaliseren.

Lees verder

Governance, Risk & Compliance :  What is governance? SharePoint 2013

Wanneer organisaties gebruik maken van duidelijke richtlijnen kunnen zij sterk profiteren van de krachtige tools van SharePoint 2013. Een goed Governance Plan is dan ook essentieel voor het succes van een SharePoint oplossing. Deze poster geeft een overzicht van de belangrijkste zaken waaraan gedacht moet worden bij Governance in SharePoint 2013.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.