Vergeten vragen bij ERP-softwareselctie

Stel de juiste vragen bij ERP-softwareselectie

Stel de juiste vragen bij ERP-softwareselectie

Bij ERP-softwareselectie gaat nog te veel aandacht uit naar de initiële implementatie en worden enkele belangrijke toekomstgerichte vragen vaak vergeten. De software wordt immers voor de lange termijn aangeschaft. Dat betekent dat de software na implementatie flexibel moet zijn.

Die flexibiliteit is noodzakelijk om snel te kunnen inspelen op veranderingen binnen bedrijven. Veel bedrijven werken op dit moment nog vooral met starre ERP-systemen, systemen die perfect werken na implementatie. Maar aanpassingen na verloop van tijd kosten veel tijd en geld. Vooral bedrijven die actief zijn in een snel veranderende omgeving en daar voortdurend op moeten inspringen, hebben behoefte aan bedrijfssoftware die gemakkelijk is aan te passen aan nieuwe omstandigheden.

Een schoolvoorbeeld van zo'n branche is de dienstverlenende sector, die zich in rap tempo moet aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen zoals het naleven van wet- en regelgeving (denk aan de BTW of bijtelling) of die te maken krijgen met fusies, reorganisaties of herstructureringen.

Veel van de grote ERP-leveranciers bieden een flexibele invulling, waarbij de prioriteit ligt op de pre-implementatiefase. Wanneer de implementatie is afgerond, zit u vast aan een star ERP-systeem. Ideaal voor de leveranciers, want zij verdienen flink aan de updates die niet snel doorgevoerd kunnen worden. Maar niet ideaal voor u!

Lees in de paper 'Vergeten vragen bij een ERP-softwareselectie' over de mogelijkheden van de implementatie van flexibele ERP-systemen. Download deze paper vandaag nog geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Software SelectieICT Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Software Selectie :  Communicatie op de werkvloer met Skype for Business

Skype for Business wordt door steeds meer bedrijven in gebruik genomen. Dit komt door de efficiëntie en het gemak dat deze communicatieoplossing te bieden heeft. Het is allemaal geïntegreerd in één duidelijke en intuïtieve oplossing. Lees verder voor meer informatie over de mogelijkheden en de implementatie van deze krachtige communicatieoplossing.

Lees verder

ICT Strategie :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.