Verhoog je productiviteit in 10 eenvoudige stappen

Zo voorkom je te hoge werkdruk

Zo voorkom je te hoge werkdruk

Het ziet er goed uit voor 2018! De economische groei zet door en volgens onderzoek van het Centraal Planbureau (CPB) zullen we in december een groei van 2,5 % realiseren. Goed nieuws, want dit wil zeggen dat er weer ruimte is voor winst. Economische groei is ook positief voor de continuïteit en groei van de organisatie. Wel is het belangrijk om ook de uitdagingen die deze groei met zich meebrengt aan te pakken. Een groeiend klantenbestand mag niet ten koste gaan van de werkdruk van je medewerkers. Deze whitepaper geeft 10 tips die je helpen om de productiviteit te verbeteren, zonder dat je medewerkers overspannen naar huis gaan.

Weg met een te hoge werkdruk

Niet alleen een groter klantenbestand zorgt voor een verhoging van de werkdruk, ook een tekort aan medewerkers ligt aan de basis van het probleem. Hoe halen we meer uit onze werkdag? Met de 10 tips in de whitepaper Hoe werk je slimmer, niet harder ga je onmiddellijk aan de slag en zie jij nog dit jaar verbetering! We geven alvast 3 tips mee:

1.      Vervang verouderde IT-systemen

Verouderde IT-systemen is één van de grootste energieslurpers. Ze zijn traag, duur in onderhoud en vaak niet gebruiksvriendelijk. Vervang deze legacy IT door nieuwe, moderne systemen.

2.      Effectiever vergaderen

Reken maar even uit hoeveel tijd en geld je kan besparen als je medewerkers de mogelijkheid geeft om online te vergaderen. Met videoconferences kunnen medewerkers elkaar toch zien, heel eenvoudig meetings inplannen en beeldschermen delen. De reistijd wordt verleden tijd en bovendien zijn videovergaderingen efficiënter en sneller afgelopen, want praten over koetjes en kalfjes laten we vaker achterwege.

3.      Vind de balans tussen verschillende generaties op de werkvloer

Nog even en we hebben maar liefst 4 generaties naast elkaar aan het werk. Van babyboomer tot Generatie Z, ze hebben allemaal hun eigen normen en waarden en een eigen manier van werken. De essentie is om een balans te vinden tussen de ervaring van de seniors en het enthousiasme van het jonge talent. Bied iedereen de ruimte om zich te ontwikkelen en samen te werken op de manier die het beste bij hem of haar past.

Klaar voor de start?

Start vandaag met het toepassen van deze praktische quick wins en zie hoe snel jouw organisatie profiteert van een verhoogde productiviteit en betere samenwerking! Laat die groei maar komen!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT ManagementPersoneelsplanningPersoonlijke OntwikkelingICT (vakgebied) bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  Interesse in een social intranet?

Een social intranet lijkt in niks meer op die oudbollige muurkrant van weleer. Geen smoelenboek of weekmenu, maar een verzamelplek voor relevante applicaties, content en mensen. Met de 12 tips uit deze whitepaper ontdek je hoe je zo’n social intranet inricht in jouw organisatie en hoe je de tools afstemt op de behoeften van jouw medewerkers.

Lees verder

IT Management :  Continuïteit bij een noodsituatie

Ieder bedrijf wil natuurlijk vermijden dat downtime roet in het eten komt gooien bij de dagelijkse gang van zaken. Daarom is het een goede zaak om een gedegen plan van aanpak klaar te hebben mocht het toch een keer gebeuren. Ontdek in deze whitepaper hoe je een noodplan voor continuïteit opstelt.

Lees verder

Personeelsplanning :  Nakende fusie? Vergeet deze 5 zaken niet!

Er bestaat helaas geen universele handleiding voor het samenvoegen of overnemen van een bedrijf. Toch zijn er een aantal zaken die je altijd in je achterhoofd moet houden wanneer een organisatie in zo’n traject zit. Ontdek in deze whitepaper hoe belangrijk technologie en mensen zijn in het hele proces en welke 5 zaken je absoluut niet uit het oog mag verliezen.

Lees verder

Personeelsplanning :  Steeds meer taken van HR verhuizen naar lijnmanagement

Steeds meer taken van HR-management verschuiven richting de lijnmanagers. Logisch, want teamleiders en afdelingshoofden staan een stuk dichter bij de werknemers. Wil je van deze verschuiving een succes maken? Dan is het belangrijk om zowel de voor- en nadelen goed in kaart te brengen. Deze whitepaper zet alles op een rij en beschrijft hoe je deze nadelen snel kan aanpakken.

Lees verder

Persoonlijke Ontwikkeling :  Productiviteit verhogen door te investeren in mensen

Na jaren investeren in technologie om de productiviteit te doen stijgen, is het nu tijd om te investeren in mensen. Technologie draagt uiteraard bij aan efficiënter en beter samenwerken, maar wereldwijd onderzoek toont aan dat we onze digitale vaardigheden toch overschatten. Wil jij de organisatie productiever en innovatiever maken? Ga aan de slag met de 8 kernwaarden van een digitaal vitale organisatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.