Verschillende tekstformats in de contentmarketingstrategie

8 tekstformats voor contentmarketing

8  tekstformats voor contentmarketing

Geschreven content is zeer belangrijk bij contentmarketing. Dit lijkt een open deur maar door de komst van social media en steeds meer visuele content is het niet altijd vanzelfsprekend. Enkele jaren geleden ging het vakgebied contentmarketing nog door het leven als whitepapermarketing. Whitepapermarketing is het verspreiden van whitepapers, vaak om leads mee te genereren. Vandaag de dag is het vakgebied omgevormd tot contentmarketing en zijn veel meer tekstformats nodig voor een gedegen contentmarketingaanpak. Naast whitepapers zijn er nog zeven andere tekstformats die vaak worden ingezet in een contentmarketingstrategie. Denk hierbij aan de onderstaande lijst:

  • Blogs
  • Boeken
  • Rapporten
  • Ebooks
  • Checklists, do’s & dont’s, stappenplannen
  • Wiki’s.
  • Webteksten

Samenhang tussen de verschillende content

In deze whitepaper worden verschillende soorten tekstuele content behandeld die in contentmarketingstrategieën veel worden gebruikt. Het is belangrijk om te kijken naar de samenhang tussen de diverse vormen van content. Zo kunnen er vaak blogs worden gepubliceerd rondom een whitepaper. Door verschillende tekstformats te combineren in een samenhangende aanpak kan meer interactie en exposure worden gecreëerd.

Een nieuwe contentmarketing strategie?

Ga vandaag nog aan de slag met één of meerdere van deze verschillende tekstformats voor uw contentmarketingaanpak. De formats worden allemaal individueel uitgebreid behandeld maar ook wordt de samenhang tussen de diverse tekstformats toegelicht. Lees snel verder in de whitepaper!

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.