Videovergaderen

In 5 stappen naar efficiënt videovergaderen

In 5 stappen naar efficiënt videovergaderen

Niet iedereen denkt aan hetzelfde bij Videovergaderen. Sommige denken aan een Skype- of Facetime-gesprek, terwijl anderen denken aan een specifiek ingerichte videovergaderruimte met meerdere schermen, met camera’s en microfoons.

Het verschil tussen online vergaderen & videovergaderen
Online vergaderen en videovergaderen zijn twee verschillende dingen. Online vergaderen gaat meer over een individuele oplossing, denk hierbij aan Skype, Google Hangouts of Microsoft Lync. Solide videovergaderen gaat een stapje verder. Deze oplossingen zorgen voor een goede verbinding met beeld en geluid van hoge kwaliteit. Hiervoor zijn meestal specifiek ingerichte vergaderruimtes of een werkplek met speciale hardware gekoppeld aan de IT-infrastructuur. Dit soort oplossingen hebben meestal wel een hoger prijskaartje. Er zijn ook aanbieders die deze twee varanten combineren. Zodat er in goede kwaliteit vergaderd kan worden en eventueel snel geschakeld kan worden naar een iets mindere kwaliteit.

De voordelen van videovergaderen
Wat kan videovergaderen aan besparingen opleveren voor een organisatie? Wanneer is het kosteneffectief? Hieronder staan de belangrijkste voordelen bij de implementatie van videovergaderen op een rijtje:

Tijdbesparing

  • Minder reistijd
  • Minder miscommunicatie
  • Hogere productiviteit

Kostenbesparing

  • Minder reiskosten
  • Minder vervuiling (MVO)
  • Interne en externe tevredenheid

Lees in de volledige whitepaper meer over de voordelen van videovergaderen.

Download de whitepaper
Wanneer is een oplossing voor videovergaderen rendabel en past het bij de bedrijfsbehoeften? Het 5-stappenplan in deze whitepaper helpt de organisatie op weg. Van het in kaart brengen van de behoeften tot de juiste oplossing. Daarnaast beschrijft deze whitepaper de juiste hardware én tips om er vervolgens effectief mee aan de slag te gaan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.