Virtueel kantoor in Office 365: hoe richt u dat in?

Het virtuele kantoor inrichten en creëren

Het virtuele kantoor inrichten en creëren

Zorgrobot Zora is hét uithangbord van de nieuwe industriële revolutie, maar de echte verandering is minder goed zichtbaar. Die voltrekt zich namelijk in enorme datacenters met gigantische rekenkracht die de productiviteit vergroot. In dit e-book leest u hoe u uw organisatie voorbereid op deze omwenteling. Door Office 365 strategisch in te zetten, kan uw organisatie meer doen in minder tijd.

Bepaal uw strategie

Voordat er tot implementatie van Office 365 kan worden overgegaan moeten er wel zaken in kaart gebracht worden. In dit e-book leest u hoe dat gaat op het gebied van strategie, organiseren, social media en besturen. U leest stap voor stap wat erbij komt kijken om Office 365 strategisch en agile in te zetten als virtueel kantoor. Daarnaast geeft het inzicht in een agile implementatie- en adoptieaanpak die zich in de praktijk inmiddels keer op keer bewezen heeft.

Implementatie-aanpak

In het hoofdstuk Strategie wordt uitgelegd hoe een organisatie de strategie, roadmap en implementatieaanpak bepaalt voor de uitrol van Office 365 als samenwerkingsplatform. Het is cruciaal dat u in het begin van de uitrol stilstaat bij de strategie, visie, doelstellingen, businesscase en implementatie-aanpak. Er zijn namelijk heel wat keuzes te maken voordat het pakket als samenwerkingsomgeving geïmplementeerd kan worden.

Het-virtuele-kantoor-inrichten-van-idee-naar-implementatie

Het virtuele kantoor organiseren en creëren

Het hoofdstuk Organiseren en creëren bevat informatie rond de onderwerpen documentbeheer en het ontsluiten en creëren van inhoud en processen. Een goede beschikbaarheid van correcte en actuele interne en externe informatie op het juiste moment én in de juiste context, draagt bij aan een goede performance van de organisatie. Dit vormt de basis voor weloverwogen beslissingen.

Inzet van social media

Dankzij privégebruik van Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube en andere sociale media kent iedereen het belang en gemak van sociale media. Het enthousiasme hierover nemen medewerkers  mee naar hun werk. Hoe zet u Office 365 als social-enterpriseplatform in, waarbij mensen binnen en buiten uw organisatie optimaal kunnen samenwerken?

Inrichting en ingebruikname

Het hoofdstuk Besturen beschrijft hoe u de Office 365-omgeving kunt inrichten en in gebruik neemt. Hoe zorgt u voor adoptie bij de medewerkers en beheert u het virtuele kantoor? In dit hoofdstuk staat hoe u het beheersbaar houdt door middel van governance. Daarnaast beschrijft dit hoofdstuk hoe het platform verder uitgebreid kan worden zodat het meegroeit met de behoeften van uw bedrijf.

Wilt u ook uw organisatie transformeren naar een virtueel kantoor op basis van Office 365? Download dan het e-book Office 365 strategisch inzetten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Office 365 bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Office 365 :  Office 365: Zo gebruikt u het optimaal

Veel organisaties werken met Office 365. Alleen door gebrek aan kennis laten veel werknemers de diverse kansen die het met zich mee brengt liggen. Hierdoor gaat de gedane investering verloren. Door de veelvoorkomende valkuilen te ontwijken, kunt u de adoptie verhogen. Lees hier de 5 valkuilen en ga direct aan de slag.

Lees verder

Office 365 :  Webcast: Digitaal een contract ondertekenen in Office 365

Vaak besparen we tijd en moeite als we dingen digitaal regelen in plaats van op de ouderwetse manier. Steeds meer organisaties zijn dan ook bezig te digitaliseren. Toch wordt de laatste stap niet altijd gezet. Het ondertekenen van contracten gebeurt met pen en papier. Ontdek in dit webinar hoe u een efficiencyslag kunt maken door dit digitaal te gaan doen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.