Visuele Marketing: 7 formats onder de loep

7 Formats voor Visuele Marketing

7 Formats voor Visuele Marketing

Mensen onthouden een boodschap vanuit visuele communicatie beter dan een gesproken boodschap. Door de opkomst van social media is de impact van visuele communicatie de afgelopen jaren nog groter geworden. De verschillende typen visuals hebben elk hun eigen kenmerken en kunnen voor specifieke visuele marketingdoelstellingen worden ingezet.

Illustratie

Een illustratie kan zelfstandig een verhaal vertellen, maar ook een tekst ondersteunen, verhelderen of verrijken.

Foto

Een foto spreekt direct tot de verbeelding. Een foto wordt soms ingezet ter verduidelijking, maar vaker als grap.

Grafiek

Een grafiek geeft een aantal waarden op een heldere manier weer. Deze visuele datarepresentatie wordt vaak ingezet om een trendontwikkeling, rekenkundig verhaal of een opsomming van waarden over te brengen.

Icon

Een icon wordt ook wel pictogram, symbool of afbeelding genoemd. Deze visual maakt in één oogopslag duidelijk wat er bedoeld wordt. Een bekend voorbeeld hiervan is een social media icon.

Cartoon

Een cartoon is een getekende grap. Vaak wordt deze visual geïnterpreteerd als spotprent. Een cartoon is een effectief Visuele Marketing instrument omdat deze beter dan andere illustraties wordt geïndexeerd door Google. Daarnaast heeft het de potentie om viral te gaan en zich snel te verspreiden binnen social media.  

Infographic

Een infographic is een informatieve illustratie die op zichzelf staat, of een onderzoek verheldert. Een infographic kan met een reeks afbeeldingen in één afbeelding een verhaal vertellen. Het maken van een infographic wordt vaak uitbesteed, maar er kan ook voor worden gekozen om dit zelf te doen.  

Zelf een infographic maken  
Een aantal websites biedt de mogelijkheid om een infographic te maken. Op Piktochart en Infogr.am kan dat gratis.

Visuals en SEO

Door visuals op te nemen in de mix van content wordt de boodschap beter ontvangen, geïnterpreteerd en onthouden. Door de opkomst van social media zorgen visuals ook voor meer engagement omdat deze meer geliked en geshared worden. Als de visuals de juiste gegevens meekrijgen dragen deze ook bij aan een positieve waardering door Google.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.