Waarom kiezen voor een hybride cloud?

Het beste van de cloud en eigen bodem

Gepubliceerd: 11-07-2018 | Whitepaper | Het beste van de cloud en eigen bodem

IT is dan niet misschien je core business, als organisatie word je steeds vaker gedwongen om goed na te denken over je IT-infrastructuur. Heeft een bedrijf zijn IT niet op orde, dan kan het niet meer groeien en innoveren. In dit steeds sneller veranderende IT-landschap worstelen veel bedrijven met het bijhouden van deze ontwikkelingen. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie niet op achterstand komt? Het adopteren van cloud-diensten is een goede start.

Kiezen voor flexibiliteit en snelheid

Een migratie naar de cloud geeft organisaties de flexibiliteit, snelheid en stabiliteit waar ze naar verlangen. Een cloud-leverancier biedt een toepassing als dienst of as a Service aan en draagt hierbij de verantwoordelijkheid over het functioneren, beschikbaarheid en prestaties van de toepassing. Zo heeft de organisatie meer tijd voor zijn core business. En dat is uiteraard waar het om gaat.

Waarom de hybride cloud?

De oplossing lijkt dus heel simpel, maar toch brengt dit voor veel organisaties uitdagingen met zich mee. Hoe zit het met de beveiliging van onze data? Kunnen we data weer weghalen uit de cloud? Twijfels over de veiligheid en privacy blijven de doorslaggevende factor om toch niet te kiezen voor een cloud-oplossing. Maar dit hoeft helemaal geen alles of niets-verhaal te zijn. Je kan ook publieke cloud-diensten toevoegen aan je eigen IT-infrastructuur, zo ontstaat een hybride cloud-omgeving. Hierbij kies je ervoor om bepaalde diensten te migreren naar een publieke cloud en houd je andere diensten in je on-premise private cloud.

Voordelen van een hybride cloud

Welke voordelen mag een organisatie verwachten van een hybride cloud-omgeving?

  • Flexibiliteit: Snelle adoptie, eenvoudig schaalbaar en altijd up-to-date
  • Private en public cloud: Bepaal zelf waar workloads geplaatst worden
  • Van Capex naar Opex: Cloud-diensten worden als pay-per-use afgerekend, hierdoor heb je meer grip op de kosten.
  • En nog veel meer!

Zet nu de eerste stap

Download deze whitepaper Hybride cloud: de ideale mix tussen cloud en eigen bodem en ontdek welke voordelen er te behalen zijn door te kiezen voor een hybride cloud-strategie.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

Waarom kiezen voor een hybride cloud?

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.