Waarom Zero Trust de belangrijkste beveiligingsstrategie wordt

Forrester Research: 8 voordelen van deze unieke beveilingsaanpak

Waarom Zero Trust de belangrijkste beveiligingsstrategie wordt

Wat als je niets en niemand binnen je netwerk kan vertrouwen? Dit is het radicale idee achter de nieuwe beveiligingsstrategie Zero Trust, die snel aan populariteit wint. Volgens deze filosofie kan het gevaar uit alle hoeken komen. Zowel van buiten de organisatie, als vanbinnen. Door iedereen en alles binnen je netwerk als potentieel gevaar te beschouwen, bouw je automatisch de voorzichtigheid in die nodig is om echt veilig te blijven. Kern van het model is diepgaande en continue data-inspectie gecombineerd met een lean aanpak.

In deze paper duiken we dieper in de 8 voordelen van deze strategie, zoals beschreven door onderzoeksbureau Forrester Research. Deze voordelen gaan veel verder dan alleen security – Zero Trust draagt zelfs direct bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Waarom wint Zero Trust aan terrein?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de traditionele security-aanpak werkt niet meer. Recente hacks en datalekken maken duidelijk dat bedrijven enorm kwetsbaar zijn wanneer security faalt. Ze laten ook zien dat een falend securitybeleid een grote impact heeft op het bedrijfsresultaat. Zo kostte een datalek British Airways maar liefst 183 miljoen euro aan boetes (en behoorlijke imagoschade) en kreeg het imago van Facebook een behoorlijke deuk na de vele verhalen over datalekken en gestolen wachtwoorden. De tijd dat security-experts binnen de organisatie over het hoofd werden gezien, liggen door deze berichten inmiddels ver achter ons.

8 voordelen van Zero Trust

Waarom kiezen meer bedrijven voor het Zero Trust model? Benieuwd naar de 8 voordelen voor jouw bedrijf? Dit rapport onderzoekt de voordelen van deze security-aanpak en zet de 8 meest in het oog springende voordelen voor jouw bedrijf op een rij. Download hier snel het Forrester-rapport The Eight Business And Security Benefits Of Zero Trust.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom TrendsInternet Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  De grootste Power BI valkuilen omzeilen

De tijd van beslissen op basis van Excel-bestanden en ‘zo doen we dat toch altijd’ is voorbij. Organisaties willen datagedreven werken en dat kan met Power BI. In driekwart van de gevallen draait de implementatie helaas uit op een fiasco. In deze whitepaper lees je hoe je van jouw Power BI-project wél een succes maakt.

Lees verder

Trends :  De kracht van de platformeconomie

We kijken films via een platform, winkelen wereldwijd via allerlei platforms en we regelen onze zaken via selfservice platforms. De platformeconomie en selfservice lijkt alleen maar voordelen te hebben? Maar is dat wel zo en hoe start je zelf een disruptief platform?

Lees verder

Internet Security :  In 8 stappen cybersecurity valkuilen herkennen en aanpakken

Je wil uiteraard niet dat jouw onderneming het slachtoffer wordt van een cyberaanval. Toch komt uit onderzoek naar voren dat het mkb te weinig aandacht besteedt aan het beveiligen van hun IT-infrastructuur. Hierdoor zijn ze vaak het slachtoffer van cyberaanvallen en datalekken. Deze whitepaper zet 8 valkuilen voor jouw organisatie op een rij en vertelt hoe je deze het beste kunt aanpakken.

Lees verder

Partner

Akamai

Akamai is the edge. Our globally distributed intelligent edge platform surrounds everything, from the enterprise to the cloud, so our customers and their businesses can be fast, smart, and secure.

Profiel Akamai ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.