Wat is contractmanagement en waarom is het belangrijk?

Contractmanagement telefonie: haal het beste uit contract en leverancier

Contractmanagement telefonie: haal het beste uit contract en leverancier

Contractmanagement is vaak een vergeten onderdeel binnen de organisatie en op sommige punten zelfs verwaarloosd. Dit kan serieuze gevolgen hebben. Enkele gevolgen hiervan kunnen zijn:

  • Er zijn miscommunicaties tussen leverancier en klant
  • Contracten verlopen zonder dat iemand daar zicht op heeft
  • Er vindt contractbreuk plaats.

Terwijl er zoveel voordelen te halen zijn uit contractmanagement. Enkele voordelen op een rijtje:

  • Een optimale prestatie/prijs verhouding
  • Voorkomen van commerciële en juridische risico’s
  • Werken aan goede relaties met leveranciers

Contractmanagement gaat verder dan alleen contractbeheer. Contractmanagement gaat een stap verder en draait eigenlijk om de goede samenwerking tussen de leverancier en de organisatie.  Verloopt deze samenwerking goed? Dan pas kan het contract ten volle worden benut. Verder kan het ook nog belangrijke interne sturingsinformatie opleveren.

Contractmanagement krijgt bij veel organisaties geen prioriteit, toch is dit zonde. Met goed contractmanagement haalt u niet alleen het beste uit een contract, maar ook uit de relatie met de leveranciers. Middels KPI’s kunnen prestaties periodiek, objectief en eenduidig worden geëvalueerd en kan er makkelijk worden bijgestuurd in het contract.

Wilt u meer te weten komen over de Kritische Prestatie Indicatoren (KPI’s) en hoe u contractmanagement kan vormgeven? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Contractmanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Contractmanagement :  De impact van IFRS 15 op de registratie van omzet

Om de verantwoording van omzet consistenter, transparanter en beter vergelijkbaar te maken is IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers effectief geworden. Deze richtlijn is al dit boekjaar van toepassing en geeft richtlijnen omtrent de correcte allocatie van omzet naar leveringsverplichtingen. Welke impact heeft deze nieuwe regelgeving op uw organisatie? Lees deze whitepaper met een uitgebreide toelichting op het 5 stappenplan.

Lees verder

Contractmanagement :  Webcast Leveranciers- en Contractmanagement

Deze webcast gaat de diepte in over Leveranciers- en Contractmanagement. Wat is contractmanagement, waarom is het handig om het op orde te hebben en hoe werkt het in de praktijk? Lourens Siderius van ETTU en Allard Ligtenstein van het Afval Energie Bedrijf Amsterdam vertellen samen over de contractmanagement tool en wat het in de praktijk doet bij het Afval Energie Bedrijf Amsterdam. Bekijk snel de webcast en kom meer te weten over Leveranciers- en Contractmanagement.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.