Wat is de cloud nou precies?

Cloud e-book: van strategie tot technische verdieping

Cloud e-book: van strategie tot technische verdieping

Het is niet meer ‘of’, maar ‘wanneer’ bedrijven naar de cloud migreren. Daarom zijn vragen als ‘hoe start ik met een migratieproject’ en ‘wat zijn de gevolgen voor het bedrijf’ nog steeds relevant. Tegelijkertijd willen organisaties weten hoe de cloud een echte partner van de business kan worden. Maar om die vragen te kunnen beantwoorden, beginnen we bij het begin ‘Wat is de cloud nou eigenlijk?’. De antwoorden op deze vragen en nog veel meer leest u in dit meer dan 100 pagina’s dikke cloud e-book. Het behandelt aan de hand van praktijkvoorbeelden de basics van de cloud tot en met portofolio-analyses voor migratie en hoe een ERP in de cloud kan draaien.

Wat is cloud nog meer dan een kostenbesparingsmiddel?

Natuurlijk kent iedereen al de voordelen van flexibiliteit en een lagere kosten. De cloud schaalt zonder tussenkomst van schroevendraaiers op: een paar klikken en de hardware voor het datacenter is volledig uitbesteed. Nieuw onderzoek van Forrester Consulting wijst uit dat een ROI mogelijk is van wel 466%, samen met een vermindering van IT-onderhoud van 80 procent. Natuurlijk zijn deze bezuinigingen geweldig, maar mooier is dat tijd die eerder werd besteed aan het beheren van IT nu kan worden ingezet voor innovatie.

Portfolio-analyse: wat kan mee en wat moet blijven?

Voordat die tijd aanbreekt, zullen eerst de legacy-systemen tegen het licht gehouden moeten worden. Wat gaat wel en wat kan niet mee? Het cloud e-book laat talloze scenario’s zien hoe dat kan. U leest welke rollen binnen uw organisatie welke taken het beste op zich kunnen nemen en hoe ze dat het beste ten uitvoer kunnen brengen. Na het lezen van de hoofdstukken over enterprise-architectuur en portfolio analyse, weet u waar u aan toe bent. Maar bij deze informatie blijft het niet alleen. Zo leest u onder andere over:

  • Security risicomanagement
  • Migratieplan opstellen en in werking stellen
  • DevOps-teams maken het verschil
  • Containers en orkestratie
  • Security en risicoanalyse
  • Nieuwe applicatiemodellen
  • Microservices

Cloud zet de deur naar de toekomst wagenwijd open

De laatste hoofdstukken van het e-book zijn gewijd aan digitale transformatie van organisatie die een stuk gemakkelijker gaat met een flexibele cloud-infrastructuur. Starbucks, Rolls-Royce en talloze andere bedrijven die u voorgingen delen hier hun ervaringen met big data, neurale netwerken, machine learning, predicitve analytics en alle andere onderdelen die niet mogen ontbreken in welke organisatie dan ook. Wilt u weten hoe en waarom deze technieken worden ingezet door pioniers in elke bedrijfssector? Download dan de nieuwe versie van het e-book Enterprise Cloud Strategy.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Wat is de cloud nou precies?

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.