Wat kan cloud voor Het Nieuwe Werken betekenen?

Lokaal of in de cloud werken?

Lokaal of in de cloud werken?

Gaat u lokaal of in de cloud werken? Dit een wel bekende vraag waar veel organisaties momenteel mee worstelen. Vaak is het in de organisatie niet de vraag of er in de cloud gewerkt gaat worden, maar in welk kwartaal deze stap gezet gaat worden. Er zijn een aantal belangrijke onderdelen die in deze keuze een grote rol spelen. Alleen de techniek is niet het belangrijkste onderwerp.

Het Nieuwe Werken

Veel werknemers werken tegenwoordig mobiel, maar er zijn ook nog aardig wat mensen die vast houden aan een vaste werkplek met de bijbehorende IT systemen. Hoe werken deze collega’s met elkaar samen en wordt informatie gedeeld? Met het ondersteunen van een nieuwe manier van werken, zijn er ook nieuwe toepassingen nodig en deze nieuwe toepassingen hebben ook weer nieuwe eisen. Toepassingen zijn vervangbaar geworden, maar wat blijft zijn de data en platformen waarop toepassingen kunnen draaien.

User experience

Vandaag de dag zijn gebruikers steeds meer vertrouwd met technologie en de impact op het werk neemt ook steeds meer toe. Dat maakt gebruikers ook steeds kritischer op het gebruiksgemak. Daarom is bij de keuze voor lokaal of in de cloud erg belangrijk om te kijken hoe de aangeboden systemen aansluiten bij de wensen van de gebruikers.  

Beveiligingsaspecten

Natuurlijk is beveiliging ook een belangrijk aspect van de cloud, maar onderschat niet de risico’s bij lokaal gebruik. Meer dan 80% van de beveiligingsincidenten komen bij het bedrijf zelf vandaan. Doordat er meer partijen bij betrokken zijn, heeft de cloud wel wat extra haken en ogen.

Gaat u lokaal of in de cloud werken?

Wat zijn uw twijfels over het lokaal of in de cloud werken? Wie kan er allemaal bij in de cloud en is het wel veilig? Lees hierover en over de architectuur en strategie meer in de volledige whitepaper. Download vandaag nog de whitepaper: “Lokaal of in de cloud werken?”.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Wat kan cloud voor Het Nieuwe Werken betekenen?

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.