Wat zijn de voordelen van Workforce Management?

Met Workforce Management het contactcenter optimaliseren

Met Workforce Management het contactcenter optimaliseren

Elke teamleider in een contactcenter, frontoffice of KCC klink dit als muziek in de oren: de juiste mensen, op het juiste moment, op de juiste plek aan het werk in het contactcenter. Workforce Management (WFM) software kan hieraan bijdragen. Deze software kan op basis van gegevens uit het verleden voorspellingen doen van het aantal inkomende klantcontacten op een bepaald tijdstip. Vervolgens kan de teamleider een passend aantal medewerkers inroosteren op een bepaald moment om hiermee te voldoen aan het wenselijke Service Level.

Wat zijn de voordelen van Workforce Management?
In het kort een aantal voordelen op een rijtje:

  • Kostenefficiëntie
  • Stijging van de klanttevredenheid
  • Stijging van de medewerkerstevredenheid

Wilt u meer te weten komen over de bovenstaande voordelen? Lees in de volledige whitepaper meer over de voordelen.

Langere termijn planning en Workforce Management
Workfoce Management is niet alleen geschikt voor korte termijn, maar ook voor lange termijn planning. Denk hierbij aan tijdsperiodes van één à twee jaar. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Het aantal agents dat tegen die tijd nodig is
  • Op welke tijdstippen er veel agents nodig zijn
  • Welke vaardigheden en kennis nodig zullen zijn
  • Combinaties van vaardigheden en kennis die agents moeten hebben
  • Tegen welk salaris zij moeten werken

Met de verkregen informatie kan er op lange termijn gestuurd worden op het type en aantal agents dat in dienst komt.

Het verkrijgen van maximaal rendement
Voor een maximaal rendement van Workforce Management, moet de software goed met andere interne data kunnen integreren. Daarnaast is het belangrijk om er op te letten dat de software uiteindelijk wel schaalbaar is om toekomstige doelstellingen op dit gebied te realiseren.

Lees in deze uitgebreide whitepaper alles over Workforce Management. Deze whitepaper gaat nog dieper in op het meenemen van de stakeholders in de beslissing en de verschillende mogelijkheden van Workfoce Management. Download geheel vrijblijvend de volledige versie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  Verhoog je productiviteit in 10 eenvoudige stappen

De economie zit in de lift en ook voor 2018 ziet het er goed uit. Deze groei zorgt voor meer klanten maar laat het niet ten koste gaan van het werkplezier van je medewerkers. Deze whitepaper geeft 10 quick wins die de productiviteit op de werkvloer doen stijgen, zonder dat medewerkers met een te hoge werkdruk te kampen krijgen.

Lees verder

IT Management :  De 10 valkuilen bij implementatie van Microsoft 365

Het is niet iedereen altijd even duidelijk wat Microsoft 365 precies omvat. Hierdoor ontbreekt bij veel organisaties vaak een goede voorbereiding bij de implementatie, met fouten en vertragingen tot gevolg. Wilt u deze fouten voorkomen? In deze whitepaper vindt u de tien valkuilen die organisaties tegen kunnen komen tijdens de overgang naar Microsoft 365.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.