Webinar Enterprise Risicomanagement

Webinar Enterprise Risicomanagement voor elke organisatie

Webinar Enterprise Risicomanagement voor elke organisatie

Risicomanagement is van belang voor elke organisatie. Risico’s en schade kunnen worden voorkomen door middel van risicomanagement. Daarnaast kunnen de kosten van gebrekkige beheersing worden beperkt. Veel organisaties gebruiken op dit moment een passieve benadering terwijl een proactieve benadering van belang is.

Een risicoanalyse kan op twee manieren bekeken worden:

  • Retrospecfief
    Bij retrospectief kijkt de organisatie terug naar een ongewenste gebeurtenis die in de organisatie heeft plaatsgevonden.
  • Prospectief
    Bij prospectief wordt vooruitgekeken naar het voorkomen van risico’s. De schade wordt met prospectief risicomanagement zoveel mogelijk beperkt.

Bij veel organisaties wordt eerst een Retrospecitieve incidentanalyse uitgevoerd omdat er een incident heeft plaatsgevonden. Vervolgens gaat men op procesniveau analyseren door middel van een prospectieve risicoanalyse. Daarna wordt vaak ingezien dat het van belang is om de organisatiebrede doelstellingen als uitgangspunt te nemen. Enterprise Risicomanagement is dan een systeem wat organisaties kunnen gebruiken.

Bekijk het webinar
Bekijk vrijblijvend het webinar Enterprise Risicomanagement (ERM). In dit webinar worden het doel, proces, en de randvoorwaarden van ERM behandeld.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.