Webinar in 9 stappen organiseren

Recept voor een succesvolle uitzending

Recept voor een succesvolle uitzending

Steeds meer bedrijven raken overtuigd van de kracht van webinars. Een webinar helpt bij trainingen, marketingdoeleinden en e-learning. Deelnemers ervaren vanwege webinars vanwege hun interactiviteit als zeer positief. Deze whitepaper legt u stap voor stap uit hoe u een succesvolle webinar organiseert.

Een webinar organiseren is niet gemakkelijk

Een webinar is niet in 10 tellen georganiseerd, zeker niet als u  daar geen ervaring mee heeft. U wilt natuurlijk een professionele uitstraling, die bij uw organisaties past. Dan is het geen gek idee om de organisatie van een webinar uit te besteden. U kunt niet alles uitbesteden, u zult bij essentiële onderdelen van een webinar zelf uw gedachte moeten laten gaan.

Stel het doel van de webinar SMART vast

Stel, voordat u begint met de daadwerkelijke organisatie van de webinar, een duidelijke SMART-doelstelling vast. SMART staat voor: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdgebonden. Een doelstelling van de webinar kan bijvoorbeeld zijn:

  • Een webinar organiseren op 6 oktober om 30 van mijn 100 Marketing Qualified Leads (MQL) te nurturen en geschikt te maken voor Sales (Sales Qualified Leads, SQL).

Op basis van deze doelstelling kunnen vervolgstappen ingepland worden. Denk daarbij aan het plannen van diverse zaken en het bepalen van het onderwerp.

Stappenplan webinar organiseren

De whitepaper Stappenplan webinar organiseren neemt u stap voor stap bij de hand om een succesvolle webinar te organiseren. Het behandelt uitgebreid de onderstaande punten:

  1. Ideevorming
  2. Planning
  3. Promotie
  4. Presentatie maken
  5. Uitzendpagina (laten) maken
  6. Reminders versturen
  7. Techniek testen
  8. Betrokkenen plannen
  9. Follow-up

Alle ingrediënten voor een succesvolle webinar

Download het stappenplan waarin bovenstaande stappen uitgebreid toegelicht worden via de downloadknop op deze pagina. Na het lezen van het stappenplan bent u klaar om (voor de eerste keer) een webinar te organiseren, al dan niet in samenwerking met een full-service aanbieder van webinar-diensten.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

RIFF Content Marketing

RIFF Content Marketing is een specialist in B2B Contentmarketing voor zakelijke en IT dienstverleners

Profiel RIFF Content Marketing ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.