Welke oplossing brengt uw organisatie het meeste voordeel?

Continu verbeteren stap 5: Analyseer het probleem

Continu verbeteren stap 5: Analyseer het probleem

Het beschrijven van processen heeft als doel om verbeteringen (groot of klein) binnen de organisatie te bewerkstelligen. Processen beschrijven betekent dus processen verbeteren; continu. Immers, de markt en dus uw organisatie blijven in ontwikkeling.

In deze reeks van zeven whitepapers leren we u hoe u de processen in de organisatie met een laagdrempelige techniek effectief kunt verbeteren. In de vierde stap gingen we in op het meten van de benodigde gegevens. Dit is de vijfde stap: Analyseer het probleem, de derde fase van DMAIC.

Welke oplossing brengt uw organisatie het meeste voordeel?
De oorzaak van het probleem is duidelijk en de vraag is nu: wat doen we er aan. De oplossing van het probleem zal de organisatie alleen tijd- en kostenbesparing opleveren, wanneer deze oplossing daadwerkelijk geaccepteerd wordt. Welke oplossingen veelbelovend zijn, moet door de groep worden vastgesteld door meetbare argumenten. De krachtenveld analyse, een Lean Six sigma instrument, wordt vooral gebruikt om te zien of er genoeg steun in de organisatie is voor een oplossing of verandering.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over de Lean Six sigma technieken die bij deze fase van DMAIC ingezet kunnen worden? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper. Download naast deze whitepaper ook de andere stappen in het proces:

  1. Wat is verbeteren?
  2. Hoe begin ik met verbeteren?
    Continu verbeteren gebaseerd op de LEAN Six Sigma-principes:
  3. Define – Definieer het probleem.
  4. Measure – Meet de benodigde gegevens.
  5. Analyse – Analyseer het probleem
  6. Improve  - Implementeer verbeteringen
  7. Control – Borg de verbeteringen?


 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Uitgangspunten bij het bepalen van de visie

Processen beschrijven kan relatief eenvoudig zijn. Er moet worden gewaakt voor valkuilen die ontstaan doordat sommige dingen zeer vanzelfsprekend zijn geworden. Lees nu deel 1 uit de serie whitepapers waarin de drie uitgangspunten worden uitgelegd en met welke valkuilen de organisatie rekening dient te houden.

Lees verder

Partner

Sensus process management

Sensus process management uit Maarssen is gespecialiseerd in het beschrijven en verbeteren van bedrijfsprocessen. Met onze BPM online suite zorgen we ervoor dat procesmanagement een fundamentele plaats krijgt in uw organisatie.

Profiel Sensus process management ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.