Werken in de cloud is steeds meer de standaard

Dit levert cloud in de praktijk op

Dit levert cloud in de praktijk op

Grote, kleine en middelgrote organisaties staan allemaal voor dezelfde uitdagingen. Iedereen wil efficiënter werken en de veiligheid van (gevoelige) bedrijfsinformatie garanderen. Kleine organisaties kunnen niet terugvallen op de financiële buffers die grote bedrijven wel achter de hand hebben. Toch moeten zij wel dezelfde betaalbare en altijd bereikbare mobiele services aanbieden om te concurreren. Met alle welbekende uitdagingen tot gevolg: meer doen met minder mankracht en op die manier kosten besparen. Om binnen alle randvoorwaarden het maximale uit de organisatie te halen, gaan steeds meer bedrijven werken in de cloud. Maar wat levert dat organisaties die overstappen nu écht op? Microsoft liet het onderzoeken.

Wat levert werken in de cloud in de praktijk op?

Voor dit onderzoek werden wereldwijd meer dan 250 IT-professionals ondervraagd uit verschillende bedrijfstakken. De meesten daarvan zijn al (gedeeltelijk) overgestapt naar de cloud. Een veelgenoemde reden daarvoor is dat zij op zoek waren naar een slimme, betaalbare manier om hun personeel te ondersteunen dat op een groeiend aantal verschillende mobiele apparaten werkt. Daarnaast verwachten zij dankzij een cloudoplossing beter te kunnen communiceren, samen te werken en klanten te ondersteunen.

De belangrijkste ondervindingen van het onderzoek

De uitkomsten van deze interviews zijn gebundeld in het Trendrapport ‘Waarom bedrijven overstappen naar de cloud’. We geven hier alvast een aantal bevindingen weg. Namelijk, dat bijna 80% van de geïnterviewden geeft dankzij de cloud van 3 grote voordelen te profiteren. Dit zijn:

  1. Een kostenbesparing van ongeveer 20%
  2. Veiliger werken
  3. Hogere productiviteit

Kosten besparen en productiever werken dankzij de cloud

Als gevolg van werken in de cloud geeft bijna 80% van de respondenten aan geld te besparen en een hogere productiviteit en veiligheid te ervaren. Ook geven ze aan gemiddeld 20% te besparen als gevolg van het verhuizen van hostingservices en productiviteitsapps naar de cloud. Wilt u meer lezen over de trends die spelen op het gebied van werken in de cloud? U leest ze uitgebreid in dit trendrapport.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Werken in de cloud is steeds meer de standaard

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.