Werken met SharePoint is niet overal een succes

10 redenen waarom uw SharePoint-migratie mislukt

10 redenen waarom uw SharePoint-migratie mislukt

De stap naar werken met SharePoint heeft meer om het lijf dan alleen technisch de knop omzetten. Consultants die ervaring hebben met de implementatie, lopen in verschillende organisaties vaak tegen dezelfde problemen aan. Lees hier de meest voorkomende redenen voor het mislukken van een SharePoint-implementatie.

3 veelgemaakte SharePoint implementatie-blunders

In de whitepaper 10 Redenen waarom uw SharePoint migratie mislukt onthult Benjamin Niaulin, voormalig trainer van SharePoint 2013 en Office 365, zijn praktijkbevindingen. We lichten hier alvast een tipje van de sluier op met 3 blunders die overstappende organisaties veelvuldig maken:

  1. Ze begrijpen niet wat werken met SharePoint inhoudt.
  2. Ze zien het trainen van gebruikers als vrijblijvende optie en niet als als must.
  3.  Ze communiceren gebrekkig over de aankomende veranderingen.

Niet begrijpen wat werken met SharePoint inhoudt

In veel organisaties ligt de taak om SharePoint te implementeren bij iemand die er nog nooit mee gewerkt heeft en nooit mee zal gaan werken. Meestal is de IT-afdeling hiervoor aangewezen of wordt een developer, die altijd met hele andere dingen bezig is dan met SharePoint, ineens de projectleider. Overweegt u te migreren? Dan moet het heel duidelijk zijn hoe dit platform werkt en ingezet kan worden.  

Is SharePoint-training nodig?

Veel bedrijven denken dat training van gebruikers meer een nice-to-have is dan een must-have. Maar zonder gedegen training weet niemand hoe de applicatie gebruikt en gehost moet worden. Daarnaast helpt het om te zorgen dat de tool écht ingeburgerd raakt in de organisatie.

Niet of slecht communiceren over veranderingen die gaan komen

Net als elke verandering in een organisatie levert de overstap naar SharePoint per definitie weerstand op. Toch kan deze angst snel worden weggenomen. Communiceer continu over de op handen zijnde veranderingen, zodat het medewerkers niet overvalt. Laat weten wat ze wanneer kunnen verwachten en wat de nieuwe features zijn die hen in hun werk verder gaan helpen.

10 redenen waarom uw SharePoint-migratie mislukt

In de whitepaper onder de downloadknop worden de bovengenoemde blunders en nog 7 andere meer uitgebreid besproken. Bereid u zich goed voor op een migratie en zorg dat u deze valkuilen straks omzeilt.  

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Werken met SharePoint is niet overal een succes

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.