Werken met SharePoint levert weerstand op? Zo krijgt u medewerkers in beweging

12 redenen waarom medewerkers niet werken met SharePoint

12 redenen waarom medewerkers niet werken met SharePoint

Papierloos vergaderen, zaakgericht werken of de vaste werkplekken inwisselen voor volledig digitaal werken: het zijn ambities die spelen in veel organisaties. Hiermee kunnen medewerkers namelijk efficiënter werken, waardoor de productiviteit omhoog gaat. Een voorwaarde is dat medewerkers wél kunnen en willen werken met SharePoint, Office 365 of andere nieuwe tools. Want vaak komen tijdens de papierloze vergaderingen toch de aantekeningenblokjes weer op tafel... En dit soort gedrag kan ertoe leiden dat de beoogde efficiëntieslag in sommige organisaties uit blijft. Lees hier hoe u uw medewerkers in beweging krijgt om met nieuwe tools aan de slag te gaan.

Een verandering brengt angst met zich mee

Voor veel werknemers zijn veranderingen eng. Het haalt ze uit hun comfortzone van dagelijkse routine die ze op hun werk hebben gecreëerd. Vaak speelt angst ook een rol bij het openbaar maken van kennis. Mensen zijn bang dat ze hierdoor hun machtspositie of misschien zelfs hun baan kwijtraken. Ook is het in sommige organisatieculturen spannend om feedback te geven en ontvangen, wat in een open werksfeer en werkomgeving als SharePoint wel wordt gefaciliteerd.

Verandermanagement in plaats van ’opleggen van bovenaf’

Het nut van nieuwe ICT valt of staat met hoe medewerkers ermee werken. Van bovenaf opleggen dat ze met nieuwe tools moeten gaan werken, heeft geen zin. Om mensen in beweging te krijgen is gedegen verandermanagement onmisbaar. De angst van medewerkers moet worden weggenomen. Ook moet er rekening worden gehouden met een beginperiode waarin de productiviteit eerst zal dalen, voordat er slagen gemaakt kunnen worden om die uiteindelijk te verbeteren.

Waarom willen mijn medewerkers niet werken met SharePoint?

De whitepaper ’12 redenen waarom uw medewerkers niet met SharePoint willen werken’ beschrijft veel voorkomende situaties waar organisaties die zijn overgestapt op SharePoint tegenaan lopen. Enkele hiervan zijn:

  1. Geen supportsysteem
  2. Te weinig draagvlak vanuit het management
  3. Geen aansluiting bij werkzaamheden

Benieuwd naar nog meer redenen waarom medewerkers niet op de gewenste manier werken? En wat u hieraan kunt doen? Download dan de whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Werken met SharePoint levert weerstand op? Zo krijgt u medewerkers in beweging

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.