Kennisportal
Kennisportal is een kennisplatform met een focus op de brede doelgroep Business en IT.

Word AVG-compliant en vermijd boetes

AVG krijgt onvoldoende aandacht binnen organisaties

25 mei 2018 staat in het geheugen van menig medewerker gegrift als de datum waarop de AVG van kracht ging. Klaar met het inventariseren, vergaderen en opstellen van processen! Of niet? Onderzoek van Capgemini gaf aan dat ongeveer 49 % van de organisaties in Nederland op 25 mei 2018 nog niet voldeden aan de AVG. 1 op 4 van deze bedrijven verwacht ook niet eens klaar te zijn voor 2019.

Aan de bak!

Er is voor veel organisaties dus nog werk aan de winkel. Gelukkig biedt deze whitepaper een helpende hand. In 8 praktische tips ontdek je welke stappen jouw organisatie nog moet zetten om te voldoen aan de AVG. Bijkomend voordeel: organisaties die voldoen aan de AVG vermijden niet alleen hoge boetes, ze krijgen meer grip op de steeds groeiende hoeveelheid data die ze verzamelen. Op die manier heb je dus een strategische voordeel op je concurrenten.

In 8 stappen naar volledige AVG-compliancy

Er wordt al snel gedacht dat voldoen aan AVG een kwestie is van nieuwe software installeren. Slechts 30 % van de AVG-compliancy regel je met software, de overige 70 % betreft mensenwerk. Met deze 8 tips check jij onmiddellijk of jouw zorginstelling compliant is. Benieuwd? Hieronder vind je alvast een voorproefje:

  1. Maak systemen AVG-compliant: De privacy van burgers moet beter beschermd worden en dat moet in de software by design zo geregeld zijn. Zo mag het niet mogelijk zijn dat een BSN-nummer wordt ingevoerd als geboortedatum.
  2. Zet de data-eigenaar achter de knoppen: De AVG zorgt ervoor dat de mensen van wie je persoonsgegevens bewaart en verwerkt meer rechten krijgen. Naast recht op inzage, correctie en verwijdering krijgen burgers ook recht op data-portabiliteit.
  3. Bewustwording en training: De AVG is geen project wat op 25 mei 2018 werd afgerond. Het is een manier van werken die blijvende aandacht nodig heeft. De hele organisatie krijgt ermee te maken, dus trainingen en bewustwording zijn van groot belang.

Download deze whitepaper en ontdek waar jij nog stappen kan maken.