Your network is your best ally in your BYOD initiative

BYOD: Mobile Device Management is onvoldoende

BYOD: Mobile Device Management is onvoldoende

In veel organisaties wordt gebruik gemaakt van mobiele technieken om een optimale concurrentiepositie in te kunnen nemen. Het plaats- en tijdonafhankelijk werken met tablets en smartphones levert organisaties heel wat profijt op, maar brengt wel risico’s met zich mee op het gebied van beveiliging. Hoe organisaties gebruik kunnen maken van de beste technieken op het vlak van mobility en tegelijk maximaal beschermd zijn tegen mogelijke aanvallen, is onderwerp van dit artikel.

De risico’s van Bring Your Own Device

Door het mogelijk maken van Bring Your Own Device (BYOD) als onderdeel van de bedrijfsstrategie, kunnen organisaties profiteren van kostenreductie en toename van de efficiency, doordat het personeel kan werken met de devices van hun eigen keuze en waar ze het prettigst mee werken. De BYOD-revolutie confronteert de ICT-afdeling echter wel met nieuwe risico’s, die ontstaan door toevoeging van mobiele devices aan het bedrijfsnetwerk. Denk aan het verlies of in opspraak brengen van bedrijfsinformatie, of andere bedreigingen die bewust of onbewust binnengehaald worden in de IT-infrastructuur van de organisatie.

Mobile Device Management is niet voldoende

De meeste bedrijven maken gebruik van een Mobile Device Management systeem (MDM) om de risico’s van een Bring Your Own Device strategie te kunnen inperken. Wat veel organisaties echter niet weten, is dat een MDM-systeem slechts een onderdeel is van een goede beveiligingsstrategie. Bedrijven zijn niet goed beschermd met uitsluitend een Mobile Device Management-systeem, omdat het systeem niet alle mobiele devices herkent die aan het netwerk worden gekoppeld. Organisaties die Enterprise Mobility optimaal willen ondersteunen, zouden moeten kiezen voor een oplossing die onder meer:

  • Automatisch devices detecteert zodra deze een verbinding willen maken met het netwerk en die direct het veiligheidsbeleid toepast.
  • Niet-geautoriseerde devices blokkeert
  •  Zorgt voor compliancy rapportage over netwerktoegang
  •  Beschermt tegen malware: blokkeert inbreuken, plaatst geïnfecteerde devices automatisch in quarantaine, zorgt voor issue alerts en rapportage over mogelijke veiligheidsrisico’s.

Lees meer over het veilig implementeren van een Bring-Your-Own-Device strategie in de organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.