Zaakgericht Werken met een DMS

Waar moet een goed DMS aan voldoen?

Waar moet een goed DMS aan voldoen?

Een Document Management Systeem (DMS) zorgt ervoor dat medewerkers op een efficiënte manier kunnen werken en dat alle passende informatie bij elkaar staat op één plek. Dat maakt zaakgericht werken mogelijk, want alle documenten kunnen op een logische en gestructureerde manier opgeslagen worden en ontsloten per zaak binnen een proces. Eigenlijk is een DMS dus optimale ondersteuning van de dagelijkse werkzaamheden. .

Waarom zaakgericht werken?

Bij het afhandelen van documenten houden organisaties niet altijd rekening met de context van het document. Bijvoorbeeld het proces waarin het document afgehandeld moet worden of de zaak waartoe het document behoort. Een andere ontwikkeling die de vraag naar een passend DMS vergroot is de toenemende focus op klantgerichtheid. Hierbij is het belangrijk dat documentatie in de organisatie op orde is. Er is een toenemende vraag naar proces- of zaakgericht werken.

Huidige uitdagingen van DMS

Een van de uidagingen is dat informatie en documenten van organisaties vaak versnipperd zijn opgeslagen. Medewerkers kunnen de informatie niet vinden of informatie verdwijnt in mailboxen en papieren dossiers worden mee naar het bureau of naar huis genomen. Een andere uitdaging is, dat papieren dossiers nog niet digitaal zijn.

Een DMS inrichten in SharePoint 

SharePoint versies vanaf 2013 zijn, in vergelijking met andere systemen, flexibel en kunnen makkelijk ingericht worden naar de wensen en eisen van de organisatie. Met SharePoint kunnen verschillende zaken geïntegreerd worden in één omgeving, zoals:

  • Intranet
  • Projecten portaal
  • DMS
  • RMS

Het bouwen van een DMS in SharePoint kan uitstekend from scratch, bestaande uit verschillende SharePoint-onderdelen. Meer te weten komen over wat SharePoint 2013 kan betekenen voor een DMS? De eerste stap naar een succesvolle implementatie is het downloadne van deze whitepaper.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Zaakgericht Werken met een DMS

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.