Zakelijk gebruik van iPhones en iPads

Hoe gaat u om met het Apple ID?

Hoe gaat u om met het Apple ID?

Veel organisaties voorzien tegenwoordig hun medewerkers van een iPhone of een iPad. Dat lijkt eenvoudig, maar de grootste uitdaging is te vinden bij het inrichten van een Apple ID. In deze whitepaper wordt dieper ingegaan op wat een Apple ID nu precies is, hoe je die het beste inricht en ook het veiligheidsaspect wordt besproken.

Aandachtspunten van een Apple ID
Het Apple ID is ontworpen voor individuen. Je hebt één Apple ID voor verschillende producten. Vanuit dat perspectief gezien zijn de volgende punten belangrijk:

  • Het eigendomsvraagstuk
  • Privacy
  • Mobile device management
  • Verantwoordelijkheid
  • Het activeringsslot
  • Beleid

Het belangrijkste punt is dat veel (privé)gegevens gekoppeld zijn aan verschillende apparaten en daarom dienen er goede afspraken gemaakt te worden tussen werkgever en werknemer.

Het eigendomsvraagstuk
Vandaag de dag betekent het beschikbaar stellen van apps aan gebruikers op hun iApparaten dat deze apps eigendom worden van de gebruiker, omdat ze verbonden zijn aan hun persoonlijke Apple ID. In de praktijk betekent dit dat zij bij het verlaten van de organisatie de apps kunnen meenemen. Het Volume Puchase Programma van Apple brengt hier verandering in. Het is een programma uit de VS, wat momenteel nog niet beschikbaar is in Nederland. Het programma stelt een bedrijf in staat om apps te kopen, te installeren en ook weer te verwijderen van een toestel van een gebruiker. Hierdoor hoeven werknemers hun Apple ID niet te delen met de organisatie.

Privacy
Bescherming is wel nodig, want het Apple ID is gekoppeld aan een enorme lijst van Apple diensten waar gebruikers gebruik van moeten en willen maken zoals: iTunes, iBooks, iCloud, App store,  maar ook communicatietoepassingen zoals: iMessage, FaceTime en Zoek-mijn-vrienden.

Download de whitepaper
Download de volledige whitepaper om meer te lezen over welke afspraken en beslissingen er gemaakt moeten worden voor een goed zakelijk gebruik van Apple apparaten met het Apple ID.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.