Een advocaat online selecteren is de trend

Zo vinden cliënten u op internet

Zo vinden cliënten u op internet

In de advocatuur, met zijn hoge tarieven, verdiepen cliënten zich uitgebreid online voordat zij besluiten om wel of niet in zee te gaan met de advocaat. De online présence van uw kantoor goed voor elkaar hebben, is dus een must om te overleven in dit concurrerende landschap. Is uw kantoor al klaar voor 2017?

De advocatuur goes digital

De digitale transformatie raakt ook de advocatuur. Er kan steeds meer online worden afgehandeld, zoals bijvoorbeeld scheiden. Dit scheelt zowel de cliënt als de advocaat tijd. Maar daarnaast kan de cliënt tegenwoordig dankzij internet uit een enorme hoeveelheid kantoren kiezen. De kans dat iemand die op zoek is naar een advocaat zomaar voor u kiest, is daarom erg klein.

De cliënt selecteert zijn advocaat online op basis van zijn content 

Hoe trekt u potentiële cliënten over de streep? Zorg dat u al vroeg in hun online zoektocht de aandacht trekt. Laten zien wat u in huis heeft en uw kwaliteiten en prestaties in de etalage zetten, kan door content te publiceren. Zorg dat die actueel, gevarieerd en vooral relevant is voor de doelgroep. Welk probleem wil hij opgelost hebben? Zorg dat u zich onderscheidt van uw concurrent en schrijf daarom niet alleen maar artikelen die alle andere kantoren ook publiceren.

Hoe bereikt u uw doelgroep?

Goede contentcreatie is stap 1. Daarna moet deze nog bij de doelgroep terecht komen. Waar het meestal mis gaat, is bij het ongestructureerd verspreiden van content. Met social media kunt u uw doelgroep bereiken. In het buitenland zijn social media al een veelgebruikt middel om een advocatenkantoor te vinden. Het wachten is nu op het doorzetten van deze trend in Nederland.

Wilt u aan de slag met contentmarketing en social media? Dan zijn een heldere strategie en contentkalender cruciaal. Download direct het whitepaper ‘Online ontwikkelingen in de advocatuur’ vol praktische tips om uw doelgroep online te bereiken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom TrendsOnline MarketingJuridisch bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Interesse in een social intranet?

Een social intranet lijkt in niks meer op die oudbollige muurkrant van weleer. Geen smoelenboek of weekmenu, maar een verzamelplek voor relevante applicaties, content en mensen. Met de 12 tips uit deze whitepaper ontdek je hoe je zo’n social intranet inricht in jouw organisatie en hoe je de tools afstemt op de behoeften van jouw medewerkers.

Lees verder

Trends :  AI aan de vooravond van een wereldwijde doorbraak

We zien steeds vaker bedrijven kunstmatige intelligentie inzetten om tot betere analyses te komen. Of ze willen de klanttevredenheid verhogen door AI in te zetten binnen hun customer service. Tijd om te kijken hoe het er in het vakgebied van kunstmatige intelligentie voor staat. Van best practices tot nieuwe inzichten, deze whitepaper zet het voor je op een rij.

Lees verder

Online Marketing :  Ketenintegratie vervaagt grenzen in de retail

Steeds meer bedrijven in de retail kiezen voor een gecombineerde aanpak. Zo verkopen fabrikanten via merkwinkels of webshops rechtstreeks aan consumenten. Dit heeft uiteraard grote gevolgen voor het verdienmodel, de processen en de IT-infrastructuur. Lees in deze whitepaper meer over deze vorm van ketenintegratie en ontdek hoe groot de invloed is op je bedrijfsvoering.

Lees verder

Online Marketing :  4 distributie-tips voor succes

Amazon is niet alleen de online winkel voor consumenten, ook de B2B-markt heeft het voor een groot gedeelte in handen. Wat is de succesformule van dit alles-in-één bedrijf? Distributeurs kunnen door de kunst af te kijken en tegelijk hun eigen koers te voeren de concurrentie aftroeven. Hoe? Dat lees je hier.

Lees verder

Juridisch :  Wet poortwachter: HRM-proces voor ziekteverzuim

Het proces voor ziekteverzuim is een van de meest gebruikte HRM-processen in organisaties. De Wet Poortwachter schrijft bepaalde rechten en plichten voor, die gelden voor de werkgever en de zieke werknemer. Je leest in deze stap-voor-stap procesbeschrijving voor ziek- en herstelmelden precies wie, wat op welk moment moet doen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.